VIDEO | VICTORIE provizorie la Liceul Tehnologic “Mircea Vulcănescu” din București! 

De la ora 11,30 și până la ora 15,30, bucureștenii au protestat în preajma Liceului Mircea Vulcănescu, cerând conducerii și profesorilor, reuniți în consiliu profesoral, să nu cedeze presiunilor politice și să nu decidă schimbarea numelui liceului. Protestul a fost autorizat de Primăria Capitalei la cererea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu. Peste 100 de oameni au participat, cu drapele tricolore, cu portrete și cărți ale martirului, cu lumânări, citind Acatistul mărturisitorilor din temnițele comuniste. Au luat cuvântul reprezentanții Frăției Ortodoxe Sf Gheorghe, asociațiilor Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, Calea Neamului, Starea de Libertate, Noua Dreaptă, grupările NOI, Camarazii s.a., senatorul Claudiu Târziu și alții. Deputatul Antonio Andrușeac și senatorii Sorin Lavric și Diana Șoșoacă au fost primiți să prezinte consiliului profesoral puncte de vedere în favoarea păstrării denumirii liceului. În zilele anterioare, Fundația Ion Gavrilă Ogoranu pusese la dispoziția conducerii și cadrelor didactice o expertiză istorico-juridică, demonstând denaturarea grosolană a adevărului prin care Institutul Național pentru Studiul Holocaustului în România – Elie Wiesel a dezinformat constant Liceul Vulcănescu, Primăria Sectorului 4, Prefectura Capitalei și Ministerul Educației, instigându-le la luarea de decizii abuzive.

Participanții au strigat profesorilor care se aflau aprinsă: “Nu cedați! Rezistați!”, “Mircea Vulcănescu”, “Jos Comunismul!”. În urma unor îndelungi dezbateri, consiliul profesoral s-a încheiat fără luarea unei decizii finale, aceasta fiind amânată până la viitorul consiliu.
Mulțumim tuturor celor care și de această dată au fost alături de memoria lui Mircea Vulcănescu, rupându-și câteva ore din ziua de muncă sau de studiu, pentru a fi prezenți să mărturisească împotriva terorismului cultural abătut asupra României.

Rămâneți aproape, urmăriți pagina noastră de facebook și site-ul www.ogoranu.ro, pentru a fi conectați la cursul evenimentelor, căci lupta la Liceul Mircea Vulcănescu nu s-a încheiat!
Cu Dumnezeu înainte!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Florin Dobrescu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Autoritățile locale gorjene se joacă cu viețile preșcolarilor! Grădinițele cu program prelungit își desfășoară activitățile normal!

lun feb. 20 , 2023
Să înțelegem că pentru copilașii din această zonă geografică nu sunt pericole, în situația în care au fost peste 500 de cutremure în mai puțin de o săptămână, iar activitatea seismică mai durează aproximativ o lună, anunță presa centrală. Mai mult, INFP avertizează că sunt posibile și replici mai puternice. După […]

Poate vă place și:

libris.ro