România Dodoloață se reface? Inițiativă legislativă prin care se cere anexarea teritoriilor românești din Ucraina!

Astăzi s-a petrecut în Parlamentul României un moment istoric: președintele Partidului S.O.S. România, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, a realizat un live în care a expus conținutul unei inițiative legislative uluitoare, lucrate împreună cu fostul senator Marius Marinescu, unul dintre cei mai apropiați confidenți ai tribunului Corneliu Vadim Tudor. Practic avem de a face cu o “Lege pentru denunțarea tratatului cu Ucraina și anexarea teritoriilor noastre”.

Dând citire inițiativei sale legislative live pe facebook, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă și-a lăsat mască asistența care nu se aștepta la un asemenea conținut: se solicită anexarea teritoriilor istorice românești din Ucraina, luate prin rapt teritorial de către fosta Uniune Sovietică și în același timp denunțarea tratatului de bună vecinătate cu Ucraina, aducându-se argumente în acest sens prin faptul că Ucraina nu a respectat niciodată reciprocitatea dintre drepturile acordate minorității ucrainene pe teritoriul României și modul barbar în care s-a opintit să distrugă identitatea culturală și națională a românilor aflați pe teritoriul Ucrainei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Redăm textul integral textul inițiatiei legislative și expunerea de motive care stă la baza acestei inițiative legislative:

Lege pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu
privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Legea nr.129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună
vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, semnat la Constanța la 02 iunie
1997, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 157 din 16 iulie 1997, se modifică
după cum urmează:
Articolul unic se transformă în Art. 1
După Art. 1 se introduc următoarele articole:
Art. 2
În temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denunțat de partea română în anul 2027,
cu respectarea termenului de încunoștințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea
perioadei de valabilitate.
Art. 3
România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul
Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula
Șerpilor.
Art. 4
După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate
autoritățile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la îndeplinire a
dispozițiilor legii.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor
art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.
p. Președintele Senatului, Președintele Camerei Deputaților
Alina-Ștefania Gorghiu Ion-Marcel Ciolacu”

Expunerea de motive:

“EXPUNERE DE MOTIVE

Pornind de la dreptul natural și legitim al unității naționale și de la faptul că reunificarea națională este necesară din mai multe considerente – pentru reparație istorică, socială, morală și economică, dar și pentru interesele geostrategice ale României, mai ales în contextele invocate de NATO și UE – solicităm anexarea teritoriilor istorice ale României, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Buceagul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina. Prin acest demers dorim să fie anulat cel mai mare act de trădare postdecembrist, – respectiv Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, ratificat prin Legea nr. 129/1997- prin care s-a recunoscut Pactul Ribbentrop-Molotov.

De asemenea, prin acest demers dorim să recuperăm identitatea culturală, tradițiile, obiceiurile și religia populației românești estimată la aproximativ 1 milion de români, inclusiv familii mixte. Argumentul că prin semnarea acestui tratat se realiza integrarea țării noastre în NATO este fals, întrucât polonezii au aderat la NATO înaintea noastră, în 1999, fara sa semneze vreun document de recunoaștere a Pactului Ribbentrop Molotov. Din păcate, frații noștri români din Ucraina nu au dreptul să învețe în limba maternă, existând riscul pierderii identității culturale.

În schimb, la Sighetul Marmației există un liceu cu predare în limba ucraineană. Remarcăm lipsa principiului reciprocității, principiu aplicabil în dreptul internațional (principiu al relațiilor internaționale, consacrat în acorduri, în tratate și în convenții de asistență juridică, în temeiul căruia statul beneficiar al tratamentului aplicat de partenerul său se obligă să-i asigure acestuia un tratament identic sau echivalent); astfel etnicii români din Ucraina nu au reprezentant în Parlamentul de la Kiev, în timp ce ucrainenii din țara noastră au reprezentant în Parlamentul României. Aceste idei sunt subliniate în volumul “Apel pentru România Mare”, semnat de Marius Marinescu, Liliana Cojocaru, Mihai Mitran și Bogdan Budulac.

Volumul, lansat de “Jurnalul Național”, conține apelul pentru refacerea României Mari, visul de aur al românilor. În acest sens, grafica cărții este realizată din foiță de aur. În același sens, revista ”Certitudinea” condusă de Miron Manega dezvoltă de ani de zile o luptă continuă pentru reîntregirea neamului românesc. Având în vedere conflictul din Ucraina și faptul că statul român finanțează Ucraina cu tehnică militară și armament prin intermediul NATO, precum și faptul că prin România au trecut aproximativ 3 milioane de ucraineni, cerem Ucrainei să ne dea ținuturile locuite de frații noștri români. Trebuie subliniat că etnicii români din Ucraina sunt ignorați total de autoritățile din România și Ucraina, care refuză orice dialog cu aceștia.

Astfel că adoptarea Legii minorităților naționale de către Rada Supremă a Ucrainei, fără consultarea României, se înscrie în normalitatea sfidătoare a Ucrainei în ceea ce privește România, având în vedere sprijinul nelimitat și necondiționat pe care îl are din partea Bruxelles-ului și Washington-ului. Reacția MAE a fost tardivă, mult prea îngăduitoare și fără rezultate, dar se încadrează cu brio în actul de trădare pe care acest minister îl săvârșește de câțiva ani încoace. Exprimarea mult prea moderată față de gravitatea faptelor petrecute la nord și est de țara noastră, denotă stadiul de umilință a celor angajați în aceste funcții, incompetența, lipsa de patriotism și naționalism, indolența și ineficiența activității lor.

 Invocarea Comisiei de la Veneția de către MAE, care ar trebui să își expună punctul de vedere este actul de trădare suprem, care anulează Constituția României, de parcă această Comisie trebuie să îi spună Ucrainei ce are de făcut și nu noi, România, care avem cetățeni și teritorii smulse din trupul țării. Având în vedere disprețul și batjocura statului ucrainean față de statul român si cetățenii de etnie română ce trăiesc în teritoriile ocupate vremelnic, exprimat prin adoptarea Legii minorităților naționale în anul 2022, reiterăm solicitarea de a ni se înapoia teritoriile deținute pe nedrept de către Ucraina, împreună cu cetățenii de etnie română: Nordul Bucovinei, Herța, Buceagul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina.

În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se găsi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului, a scris academicianul Florin Constantiniu în prefața volumului „Istoria unei trădări naționale: Tratatul cu Ucraina”.


Iniţiator
Senator neafiliat Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ
Partidul S.O.S. ROMÂNIA”

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

LifeCall: Comunicat de presă despre Gala Bunei Vestiri

mar mart. 21 , 2023
În săptămâna Bunei Vestiri, Asociația Life Call împreună cu Radio România, organizatorii concertului caritabil Gala Bunei Vestiri, de sâmbătă, 25 martie, de la Sala Radio(Strada General H. M. Berthelot 60-64, București) au pregătit o surpriză pentru publicul cu inimă mare, iubitor de muzică simfonică, folclorică și corală, sensibili să ajute ca mii de copii să […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)