Primarul UDMR din Carei, județul Satu Mare, face o remarcă abominabilă, amintind de expulzarea românilor din Transilvania din timpul ocupației horthiste!

După evenimentul de ieri de la Carei, unde președinta Ungariei, Katalin Novak, a întreprins o vizită cu caracter iredentist, provocator, participând la inaugurarea unui monument dedicat unui poet maghiar care a scris versurile imnului Ungariei (n.r. vă puteți imagina un monument dedicat lui Andrei Mureșanu pe teritoriul Ungariei?), pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Carei, administrată ‘”pe persoană fizică” de către primarul evazionist al UDMR-ului de la Carei, Ing. Eugen Kovacs, cunoscut și sub numele de scenă ca “Jeno Kovacs”, apare un material care amintește de expulzarea românilor din Transilvania din timpul ocupației horthiste!

După Dictatul de la Viena de la 30 august 1940, românii care nu au fost măcelăriți în cadrul epurărilor etnice întreprinse de către armata horthyistă care a ocupat Transilvania de Nord, au fost expulzați din acest teritoriu ocupat prin forță și crime de către Ungaria, dar nu înainte de a fi torturați și forțați să semneze niște declarații prin care erau obligați să-și cedeze “voluntar” toate proprietățile și agoniseala de-o viață, statului maghiar.

“Pe această cale, doresc să le mulțumesc careienilor care au fost prezenți ieri la dezvelirea statuii poetului Kölcsey Ferenc în fața Primăriei Carei, eveniment pe care l-au onorat cu prezența lor președintele Ungariei, Novák Katalin, viceprim-ministrul Guvernului României, Hunor Kelemen, alături de numeroase alte oficialități de rang înalt.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Le mulțumesc careienilor care nu au răspuns provocărilor naționaliste, dând dovadă de bunul simț și respectul reciproc ce caracterizează orașul nostru multietnic și multicultural. Le mulțumesc și careienilor de etnie română care nu s-au lăsat antrenați în acțiunile huliganice organizate de o familie care nu își găsește locul în orașul nostru.

Mă simt obligat să fac precizarea că acel grup de 30-40 de scandalagii nu poate fi identificat cu poporul român. Este vorba doar de o mână de scandalagii, cu mentalitate și comportament de Evul Mediu. Un asemenea comportament nu caracterizează românii adevărați.

Le mulțumesc și forțelor de ordine pentru modul în care au acționat, reușind să preîntâmpine eventuale violențe, care ar fi afectat și mai mult imaginea orașului nostru.

Trecând peste toate acestea, orașul Carei se poate mândri cu o nouă statuie, cea a poetului și omului politic Kölcsey Ferenc, autorul Imnului Ungariei, care s-a născut la Săuca și a fost notar șef al comitatului Satu Mare, ce își avea atunci reședința în Carei. Urmează să dezvelim în centrul Careiului, în cursul verii, și o statuie a pictorului, sculptorului și graficianului Aurel Popp.

Cu respect,

Primar

Ing. Eugen Kovacs”, se arată în comunicatul absolut mizerabil publicat pe pagina de facebook a primărei Carei

Astăzi, ne trezim din cu același gen de practici, respectiv cu un primar care ar vrea să scape din orașul său de o familie de români patrioți, respectiv de familia Ciută. Este o remarcă abominabilă, reprobabilă, care dovedește că primarul din Carei consideră că românii sunt niște cetățeni de calitate inferioară, de mâna a doua sau a treia, care nu-și “găsesc locul” în urbea sa, trecută pe persoană fizică.

Condamnăm această atitudine abjectă, revanșardă, amintind de perioada horthyistă! Rușine primarului din Carei! Rușine președintelui și guvernului României!

PS: Un alt aspect mizerabil este faptul că pe pagina de facebook a Primăriei Carei nu sunt permise comentariile cetățenilor, opinia cetățenilor fiind refuzată, pe bani publici! Ei sunt doar niște plătitori de taxe și impozite, și din patru în patru ani li se cere votul, dar nu și opinia!?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ce sunt handicapurile asiatice si cum sa le pariezi

lun apr. 17 , 2023
Ori de cate ori vine vorba despre pariuri sportive, putem fi cu totii de acord ca oferta este foarte variata. Cei care nu sunt de acord cu noi din acest punct de vedere, pot arunca o privire peste oferta de pariuri a unui singur eveniment sportiv si cu siguranta se […]
Ce sunt handicapurile asiatice si cum sa le pariezi

Poate vă place și:

libris.ro