Două școli gimnaziale din municipiul și județul Galați, România vor vizita școala
gimnazială din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova,
în cadrul proiectului educațional „Valențe cultural-educative…dincolo de Prut”

Două școli gimnaziale din municipiul și județul Galați, România vor vizita școala gimnazială din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, în cadrul proiectului educațional „Valențe cultural-educative…dincolo de Prut”

Două școli gimnaziale din municipiul și județul Galați, România vor vizita școala gimnazială din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, în cadrul proiectului educațional „Valențe cultural-educative…dincolo de Prut”

În data de 25 și 26 aprilie 2023 Instituția Publică Gimnaziul Vărvăreuca, comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, în urma semnării acordului de colaborare și de înfrățire cu Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Șendreni, județul Galați și cu Școala Gimanzială Româno-Britanică din municipiul Galați, România, va organiza două activități extracurriculare comune, TVC-ul ecologic „Eu pot mai mult! Gândim global-acţionăm local” și activitatea extracurriculară „Pe aripi de primăvară”.

Profesori și elevi ai două școli partenere din municipiul și județul Galați, România vor păși pragul gimnaziului Vărvăreuca și vor participa la activitățile educaționale interactive pregătite cu pasiune și devotament de către echipa instituției și vor descoperi cele mai inedite priveliști al Moldovei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


La 25 aprilie 2023 se va desfășura activitatea „Pe aripi de primăvară” prin intermediul căreia elevii cu o deosebită dăruire de sine și plăcere vor elogia primăvara și femeia! Vor elogia, cânta, admira cea mai scumpă ființă – Mama.

Ziua de miercuri, 26 aprilie 2023, va începe cu o nouă activitate lăudabilă și necesară, cu o provocare din cadrul programului „Săptămâna Verde”: TVC-ul ecologic „Eu pot mai mult! Gândim global-acţionăm local” în care elevii vor putea deprinde și dezvolta abilități elementare de respect și protejare a mediului înconjurător, în contexte diverse, non-formale, explorând natura și orizontul local. Activitatea va contribui la educarea și conștientizarea elevilor asupra importanței înverzirii plaiului natal pentru bunăstarea tuturor și echilibrului ecologic. Profesorii împreună cu elevii, ca simbol al continuității relațiilor de fraternitate și colaborare vor planta copaci în curtea gimnaziului din comuna Vărvăreuca, care, de asemenea, vor rămâne amintire peste ani și vor crea un spațiu verde și durabil.

Activitățile educaționale au drept scop atât afirmarea și stimularea potențialului artistic al elevilor, dezvoltarea deprinderilor de a fi solidari și de a prețui munca fiecăruia, cât și valorificarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor care ne caracterizează ca neam românesc, ceea ce am ținut să conturăm de fiecare dată în activitățile desfășurate, fiindcă suntem același neam, vorbim aceeași limbă și purtăm cu demnitate aceleași valori românești.

Elevii se vor bucura și vor fi răsfățați cu cele mai delicioase dulciuri de cofetărie și patiserie, produse alimentare și cu băuturi răcoritoare oferite cu drag și generozitate prin sprijinul al mai multor sponsori ai evenimentului din Republica Moldova: Dlui. Directorului Executiv Victor Gudima, reprezentantul firmei S.c. Mi Casa Grup S.r.l. (Panadero) din municipiul Chișinău, Dlui. Alexandru Rotarciuc, reprezentantul firmei S.c. Uni Meat Flor S.r.l. din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Dlui. Pavel Grigoraș, reprezentantul firmei S.a. Fabrica de Unt din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Dnei Angela Sobol, reprezentantul firmei Art-ProEco (Ronți) S.r.l. din orașul Florești. Nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc Dlor: Tudor Țîbrigan, Andrei Vizitiu, Viorel Scorpan și Sergiu Gulii pentru susținerea și ajutorul acordat în organizarea acestui eveniment important pentru elevi, cadre didactice și pentru întreaga comunitate.

Liliana Leontiev Mihail,

director al Instituției Publice Gimnaziul Vărvăreuca,

comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info