RSS
TwitterFacebookPinterest

La 10 mai 1923 grănicerul Aurelian Mihăilescu era ucis de bolşevici în timp ce păzea hotarul Nistrului

În timpul încercărilor bandelor de bolșevici de a introduce în Basarabia arme de foc și muniție necesare pregătirii revoltei de la Tatarbunar, grănicerul Aurelian Mihăilescu era ucis de bolşevici în timp ce păzea hotarul Nistrului. Căpitanul Aurelian Mihăilescu a fost decorat post-mortem de Regele Ferdinand I.

Încercând să oprească bolșevicii care căutau să se infiltreze din URSS cu arme în Basarabia, grănicerul Aurelian Mihăilescu sfârșește împușcat după ce îi deconspiră și încearcă reținerea lor. La zece ani distanță de la moartea sa, în anul 1933, grănicerii din Olănești au ridicat un moment în memoria lui Aurelian Mihăilescu, cel care le fusese coleg și apărase cu prețul vieții sale hotarele țării. Monumentul a fost distrus de către sovietici în anul 1945. Sovieticii au distrus până și mormântul căpitanului Mihăilescu.

În anul 2019, la Olănești (n.r. Republica Moldova) a fost inaugurat un nou monument în memoria căpitanului Aurelian Mihăilescu. Acesta a fost vandalizat chiar înainte de inaugurarea programată pentru 28 noiembrie 2019 de către niște elemente antiromânești.

apiland.ro

Citește și: Un deputat român reacționează cu privire la vandalizarea monumentului eroului român Aurelian Mihăilescu: “Cer ministrului Afacerilor Externe o reacţie fermă”Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]