Antiromânism la IAȘI! Cenaclul Flacăra refuzat pentru „naționalism” însă e promovat un „artist” care stigmatizează eroii poporului român

Antiromânism la IAȘI! Cenaclul Flacăra refuzat pentru "naționalism" însă e promovat un "artist" care stigmatizează eroii poporului român

Sâmbătă, pe 20 mai 2023, la Iași ar fi trebuit să aibă loc Cenaclul Flacăra, cenzurat la Iași. Motivul pentru care nu a mai avut loc evenimentul cultural: „Ni se reproșează că mizăm prea mult pe latura naționalistă!“ (n.r. vezi Cenaclul Flacăra, cenzurat la Iași. Motivul: „Ni se reproșează că mizăm prea mult pe latura naționalistă!“). Cam așa stau lucrurile acum în Târgul Ieșilor, acolo unde cândva Mihai Eminescu împreună cu Ion Creangă promovau un curent cultural patriotic care avea să fie sămânța care a dus la înfăptuirea României Mari.

În vreme ce la manifestările culturale ale Cenaclului Flacăra primarul Iașului, Mihai Chirica, demonstrează o alergie puternică, în schimb importă de la Cluj bolovanii unui artist care stigmatizează eroii din istoria României și îi vrea „descălecați” de pe statuile ecvestre:

„Statuia ecvestră rămâne un topos etern, chiar dacă eroii zilelor noastre călăresc mai rar, de data aceasta până și calul s-a săturat”, este părerea artistului care a răsturnat tone de bolovani de piatră în centrul Iașului

O doamnă care nu-i savurează deloc opera ne-a trimis un email în care îi creionează un portret nu tocmai plăcut:

„In 2017 el a pregătit la Berlin o statuie cu cal care coboară de pe soclul opera manifest contra Eroilor Romaniei ce trebuie sa coboare de pe soclu. Cristian Rusu a făcut schițe cu ciori și vulturi pe socluri ce ne au devorat eroii.Eliminarea statuilor românești din Transilvania e plănuită de mult. Printre altele, am ramas profund indurerata de emisiunea Metropolis Cluj difuzata pe Arte tv in mai 2017. De necrezut, un artist plastic, scenograf roman stigmatizeaza eroii romani!!Pe site-ul Arte tv se mai gasea textul.

Stimati români, documentarele istorice prezentate in străinătate ignora România si se evită menționarea vitejiei românilor. Iar Cristian Rusu vrea să dispară și statuiele românești! Stiati ce inseamna sculptura calul lui Cristian Rusu? Este un anti-monument contra statuilor romanesti!!!De ce ati prezentat anti-monumente contra lui Mihai Viteazu si Avram Iancu?”

Într-adevăr am constatat și noi puternice legături între acest artist și Budapesta, precum și niște concepții profund antiromânești. Acest Cristian Rusu consideră „legitim” doar trecutul unguresc al Transilvaniei peste care Ceaușescu ar fi înscenat un trecut românesc, concepții atât de antinaționale, de antiromânești, încât te înfiori!

Ei bine, iată că domnul Chirica nu doar că se întreține cu elita care militează pentru regionalizarea și federalizarea României (n.r. Ilie Bolojan, Emil Boc, Mircea Hava, Gheorge Falcă, Klaus Iohannis, Eduard Hellvig & comp.) și implicit la ruperea teritorială a Transilvaniei din trupul României (n.r. vezi Oamenii președintelui și Grupul de la Cluj dau semnalul destrămării teritoriale a României?), ci trece la fapte și finanțează și „arta” antiromânească, finanțând generos manifestările și propaganda antiromânească?

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns