Antiromânism la IAȘI! Cenaclul Flacăra refuzat pentru “naționalism” însă e promovat un “artist” care stigmatizează eroii poporului român

Sâmbătă, pe 20 mai 2023, la Iași ar fi trebuit să aibă loc Cenaclul Flacăra, cenzurat la Iași. Motivul pentru care nu a mai avut loc evenimentul cultural: „Ni se reproșează că mizăm prea mult pe latura naționalistă!“ (n.r. vezi Cenaclul Flacăra, cenzurat la Iași. Motivul: „Ni se reproșează că mizăm prea mult pe latura naționalistă!“). Cam așa stau lucrurile acum în Târgul Ieșilor, acolo unde cândva Mihai Eminescu împreună cu Ion Creangă promovau un curent cultural patriotic care avea să fie sămânța care a dus la înfăptuirea României Mari.

În vreme ce la manifestările culturale ale Cenaclului Flacăra primarul Iașului, Mihai Chirica, demonstrează o alergie puternică, în schimb importă de la Cluj bolovanii unui artist care stigmatizează eroii din istoria României și îi vrea “descălecați” de pe statuile ecvestre:

“Statuia ecvestră rămâne un topos etern, chiar dacă eroii zilelor noastre călăresc mai rar, de data aceasta până și calul s-a săturat”, este părerea artistului care a răsturnat tone de bolovani de piatră în centrul Iașului

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

O doamnă care nu-i savurează deloc opera ne-a trimis un email în care îi creionează un portret nu tocmai plăcut:

“In 2017 el a pregătit la Berlin o statuie cu cal care coboară de pe soclul opera manifest contra Eroilor Romaniei ce trebuie sa coboare de pe soclu. Cristian Rusu a făcut schițe cu ciori și vulturi pe socluri ce ne au devorat eroii.Eliminarea statuilor românești din Transilvania e plănuită de mult. Printre altele, am ramas profund indurerata de emisiunea Metropolis Cluj difuzata pe Arte tv in mai 2017. De necrezut, un artist plastic, scenograf roman stigmatizeaza eroii romani!!Pe site-ul Arte tv se mai gasea textul.

Stimati români, documentarele istorice prezentate in străinătate ignora România si se evită menționarea vitejiei românilor. Iar Cristian Rusu vrea să dispară și statuiele românești! Stiati ce inseamna sculptura calul lui Cristian Rusu? Este un anti-monument contra statuilor romanesti!!!De ce ati prezentat anti-monumente contra lui Mihai Viteazu si Avram Iancu?”

Într-adevăr am constatat și noi puternice legături între acest artist și Budapesta, precum și niște concepții profund antiromânești. Acest Cristian Rusu consideră “legitim” doar trecutul unguresc al Transilvaniei peste care Ceaușescu ar fi înscenat un trecut românesc, concepții atât de antinaționale, de antiromânești, încât te înfiori!

Ei bine, iată că domnul Chirica nu doar că se întreține cu elita care militează pentru regionalizarea și federalizarea României (n.r. Ilie Bolojan, Emil Boc, Mircea Hava, Gheorge Falcă, Klaus Iohannis, Eduard Hellvig & comp.) și implicit la ruperea teritorială a Transilvaniei din trupul României (n.r. vezi Oamenii președintelui și Grupul de la Cluj dau semnalul destrămării teritoriale a României?), ci trece la fapte și finanțează și “arta” antiromânească, finanțând generos manifestările și propaganda antiromânească?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Abrambureală de “Abramburică” la Realitatea Plus

mar mai 23 , 2023
De peste 20 de ani, aceeași Ecaterina Andronescu, zisă “Abramburica”, le dă lecții greviștilor de ce presupune educația la standarde europene și comentează “negocierile eșuate” ale liderilor din învățământ… O socialistă de renume educațional este consolarea profesorilor când îi lipsește cu desăvârșire “ciolanul”… Dar când s-a înfruptat din el, a fost cea […]

Poate vă place și:

libris.ro