10 iulie 1939 | Document inedit purtând semnăturile Arethiei Tătărescu și Elenei Văcărescu

Din arhive adunate ▪︎ Un document inedit purtând semnăturile Arethiei Tătărescu și Elenei Văcărescu, datat 10 iulie 1939, la Paris, ne prezintă o altă admirabilă notă de implicare a celor două românce care și-au dedicat în mod remarcabil întreaga activitate susținerii unor întregi comunități prin proiecte de caritate.

În 1939, cele două făceau un apel „în folosul coloniei românilor din Paris și împrejurimi, în numele Misiunii Ortodoxe Române în Franța”.

Opera socială a celor două inițiatoare consta în crearea „unei colonii de vacanță pentru tineretul român, timp de 2-3 luni, pe perioada verii, crearea unui cămin unde să se poată desfășura diverse conferințe, serbări, întruniri, care să servească și pentru locuința și îngrijirea copiilor săraci, precum și instalarea unui cabinet medical pentru asistență gratuită”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Andrei Popete Pătrașcu | Asociația culturală Tătărescu |

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Lovitură de stat în Rusia: Prigojin a declanșat o revoltă armată și spune că nu va asculta de ordinele lui Putin. Trupele Wagner se îndreaptă spre Moscova | VIDEO

sâm iun. 24 , 2023
ACTUALIZARE 13:30 În prima sa reacție după discursul lui Putin, Evgheni Prigojin a declarat că nu se va preda și că președintele rus „se înșeală grav” când îi numește pe luptătorii săi drept „trădători”, informează R3Media. Conform The Telegraph, Prigojin a spus că „nimeni nu se va preda la cererea Președintelui, a FSB, […]

Poate vă place și:

libris.ro