Zilele Rezistenței la Mănăstirea Sâmbătă: Cinstește-ți Eroii Anticomuniști!

La fel ca în anii precedenți, militanții Comunității Identitare România au participat și în 2023 la Zilele Rezistenței Anticomuniste în datele de 21-23 Iulie. Manifestarea, ajunsă la a XII-a ediție, este organizată în fiecare an de către Fundația Ion Găvrilă Ogoranu, numită în memoria partizanului anticomunist ce a condus un grup de rezistență armată în Munții Făgăraș la sfârșitul anilor 40 și începutul anilor 50. Comemorarea luptătorilor anti-comuniști se ține de la începutul anilor 90, fiind o tradiție stabilită de Ion Găvrilă Ogoranu în memoria partizanilor din munți și a deținuților politici ce au suferit și au murit în temnițele comuniste. La eveniment au participat reprezentanți ai mai multor organizații naționaliste, veniți să își arate respectul față de sacrificiul înaintașilor în lupta contra urgiei bolșevice.

Împreună cu Florin Dobrescu, secretarul Fundației Ion Găvrilă Ogoranu

În aula Academiei Mănăstirii au avut loc lansări de carte naționalistă, conferințe și proiecții de film. Au fost prezenți puținii supraviețuitori ai închisorilor comuniste care mai sunt în viață, urmașii lor și tineri naționaliști dornici să cunoască adevărul despre cei ce au luptat pentru o Românie liberă de comunism. În holul Academiei au fost expuse documente din viața lui Ion Găvrilă Ogoranu.

Printre vorbitorii din cadrul simpozioanelor s-au numărat: profesorul universitar Corvin Lupu, Dr. Galina Rădulean (fost deținut politic), profesorul universitar Tiberiu Costăchescu, Dr. Nicolae Coțoiu, Cezar Iacob (nepot de preot fost deținut politic), Dr. Nicolae Coțoiu, prof. conf. dr. Ioan Vlad (membru al Academiei Oamenilor de Știință din România), actorul și autorul Dan Puric, Eugenia Petrișor (sora lui Ion Găvrilă Ogoranu) și Florin Dobrescu, secretarul Fundației Ion Găvrilă Ogoranu.

După Sfânta Liturghie, duminică, 23 Iulie, sute de participanți s-au adunat la crucea de piatră din curtea Mănăstirii pentru slujba de parastas în memoria luptătorilor din Grupul Carpatin Făgărășan. Apoi au urmat discursurile organizatorilor și au fost intonate cântece naționaliste. Tinerii naționaliști din Comunitatea Identitară au afișat mesajul: „Cinstește-ți Eroii Anticomuniști”, pe un banner realizat și pictat de noi. Astăzi, când sistemul are tot mai multe tendințe totalitare, exemplul luptătorilor anticomuniști rămâne mai actual ca niciodată. Este datoria noastră să le cinstim memoria și să învățăm despre istoria rezistenței.