Eveniment 1 august – Recital extraordinar Iris Stoicescu, Irlanda – Festivalul de Arte „Dan Iordăchescu” – Masterclasses 2023, a VI-a Ediție

Comunicat de presă

31.07.2023

Festivalul de Arte / Festival 4 Arts ,,Dan Iordăchescu” 2023  

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Recital Extraordinar de Pian

Iris Stoicescu

Royal Irish Academy of Music

îndrumată de prof. Raèmonn Keary, prof. Eliza Puchianu

Iris Stoicescu vine la Masterclass Pian – Prof. Eliza Puchianu din Dublin, Irlanda.

Iris a început pianul în 2013, la vârsta de 6 ani, cu profesoara Viktoria Ryan. În 2018, Iris a fost admisă la T U Dublin Conservatory and Drama, unde a studiat cu Dr. David Mooney până în mai 2021. Acum este studentă la Royal Irish Academy of Music, studiind cu profesorul Reamonn Keary. Din 2020 este și elevă a doamnei profesor Eliza Puchianu.

Deși foarte tânără este laureată cu Premiul I, Premiul I de Excelență și alte premii la numeroase concursuri internaționale printre care enumerăm Russian Bridge John Field Competition, Charleston Romantic Music Competition, Pro Piano Romania, Concurs Lirika, Newpark Music Festival, Navan Choral and Instrumental Festival, Dublin Feis Ceoil Classical Music Competition și altele.

Suntem onorați că vine la Câmpina tocmai din Dublin pentru a-și modela performanța pianistică cu îndrumarea emeritei doamne profesor Eliza Puchianu. Cu această ocazie, marți, 1 august, ora 18:00, la Casa de Cultură „Geo Bogza”, ne va încânta cu incredibilul ei talent, virtuozitatea și performanța pianistică cu care a cucerit inimile numeroaselor jurii internaționale și publicul mondial. În program, Iris va interpreta lucrări de J.S. Bach, Fr. Liszt, M Glinka, S. Rachmaninov și Paul Constantinescu.

Cursurile care au loc în această săptămână și în cele ce urmează sunt:

31 iulie – 5 august 2023 – Canto Clasic – Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu, Vioară – Violonist Concertist Aron Cavassi, Pian și acompaniament – Prof. Eliza Puchianu.

31 iulie – 12 august 2023 – Masterclass Operă în cadrul STUDIOULUI DE OPERĂ al Festivalului de Arte „Dan Iordăchescu” Câmpina – invitat special tenorul Thomas Paul (Opera Regală din Copenhaga). Conducerea muzicală – Adrian Suciu (Austria și Germania), regia artistică – Dr. Mihai Bisericanu, vocal coach – Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu. Acompaniamentul orchestral este asigurat de ansamblul „Barocharest”.

Vor intra în producție operele: Giovanni Battista Pergolesi – „LA SERVA PADRONA” și Georg Friedrich Händel – „ACIS AND GALATEA”.

Intrarea este liberă. Detalii, rezervări de locuri:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

1 August - Ziua Tanchiștilor din România

mar aug. 1 , 2023
Anual, la 1 august armata sărbătorește Ziua Tanchiștilor, tradiția începând de la 1 August 1919 când a fost constituit primul batalion de tancuri sau care de luptă din Armata Română. „Arma tancuri şi-a dovedit rapid utilitatea şi competitivitatea şi a contribuit, hotărâtor, la accelerarea acţiunilor de luptă. Prin mobilitate, putere […]
1 August - Ziua Tanchiștilor din România

Poate vă place și:

libris.ro