9 august este Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor

Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor, celebrată în 9 august, are ca scop evidenţierea importanţei conservării biodiversităţii, informează Basilica.

Dincolo de aspectul educativ, parcurile şi grădinile zoologice reprezintă în primul rând şansa de a salva anumite specii aflate pe cale de dispariţie.

Parcurile au un rol deosebit de important în educaţia de mediu. Promovarea protejării parcurilor reprezintă de fapt protejarea calităţii vieţii şi conservarea biodiversităţii.

Cel mai important scop al grădinilor zoologice este acela de a asigura sprijin continuu pentru conservarea speciilor, dar şi de a oferi oportunităţi educaţionale extinse.

Publicul ţintă principal sunt copiii, viitori tineri interesaţi de conservarea planetei. Primul pas în educarea vizitatorilor este realizarea cadrului cât mai natural al habitatului animalelor.

Prima grădină zoologică din România a fost deschisă în anul 1929 în pădurea Dumbrava din Sibiu de către Uzina Electrică Sibiu, la iniţiativa inginerului Szekely, căruia i-a venit această idee când în timpul unor lucrări de reparaţii la barajul de la Sadu, a găsit câteva exemplare de vulpe.

Gradina Zoologică Râmnicu Vâlcea
Gradina Zoologică Râmnicu Vâlcea
Gradina Zoologică Râmnicu Vâlcea
Gradina Zoologică Râmnicu Vâlcea

Mini-grădină zoo amenajată de un preot

Părintele George Ouatu de la Parohia Văleni, Protopopiatul Roman, a amenajat în curtea casei parohiale o mini-grădină zoologică ce poate fi vizitată.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Însuşi părintele a mărturisit care este scopul proiectului său: „Am vrut să le dau tinerilor un imbold să revină la țară”.

„În ograda casei parohiale au ajuns pe rând primii fazani, păuni din aproape toate varietățile, rațe mandarin, carolin, lebede, struți australieni, africani, dar și o familie de cerbi carpatini”, a mai declarat el pentru Basilica.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Abia după ce văd afișul înțeleg unde și mă bufnește râsul.

joi aug. 10 , 2023
Alice Nastase Buciuta și Anca Bolos, nu suntem normali! Bastionul Măcelarilor? Cum o să atacăm noi sâmbătă, la Baia Mare, Bastionul Măcelarilor? Ăștia erau cei mai fioroși cetățeni ai cetății, înveliți în șorțurile lor mustind de umori viscerale, învârtind la capătul brațelor noduroase satâre de dimensiuni ciclopice, sfărâmând oasele oricui ar îndrăzni […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro