libris.ro

Solicitare de anulare a Zilelor culturale maghiare din Cluj adresată Primăriei Cluj Napoca de Partidul România Noastră

Solicitare de anulare a Zilelor culturale maghiare din Cluj adresată Primăriei Cluj Napoca de Partidul România Noastră

Organizația Cluj a Partidului România Noastră solicită Primăriei Cluj Napoca anularea Zilelor culturale maghiare din Cluj.

„Partidul România Noastră Organizația Cluj solicită Primarului Municipiului Cluj- Napoca, Boc Emil și Consiliului Local să interzică desfășurarea celei de-a XV-a ediții a manifestărilor antiromânești mascate sub denumirea „Zilelor culturale maghiare din Cluj” planificate în perioada 14-20 august 2023 și a tuturor celorlalte manifestări ale diferitelor entități antiromânești sub masca zilelor, festivalurilor, congreselor, simpozioanelor etc.”

„Conform aprobării primăriei municipiului Cluj-Napoca, în perioada 14-20 august 2023 în Municipiul Cluj-Napoca se desfășoară ediția a XV-a a „Zilelor culturale maghiare din Cluj”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Având în vedere că de secole toate acțiunile desfășurate în Municipiul Cluj-Napoca, în Ardeal și în România de organizațiile maghiare coordonate de Ungaria și de alți dușmani ai românilor se dovedesc că sunt acțiuni antiromânești, mărturie stă experiența tristă a genocidului din prezent și cel secular desfășurat de maghiari împotriva românilor, acțiunile de jaf, de desproprietărire, de deznaționalizare, de înrobire a românilor, crimele nenumărate împotriva noastră, permanenta acțiune de distrugere a organizării statale a românilor,

PARTIDUL ROMÂNIA NOASTRĂ ORGANIZAȚIA CLUJ SOLICITĂ

Primarului Municipiului Cluj-Napoca, Boc Emil și Consiliului Local SĂ INTERZICĂ desfășurarea celei de-a XV-a ediții a „Zilelor culturale maghiare din Cluj” planificate în perioada 14-20 august 2023 și a tuturor manifestărilor diferitelor entități antiromânești sub masca zilelor, festivalurilor, congreselor, simpozioanelor etc.

Partidul România Noastră

În temeiul prevederilor Legii 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, vă solicităm să ne comunicați următoarele:

1. De ce discriminați românii băștinași majoritari în favoarea străinilor maghiari? Astfel, minoritarii maghiari din municipiul Cluj-Napoca reprezentând doar 11% din totalul populației municipiului au aprobate 7 zile doar pentru manifestarea denumită „Zilele culturale maghiare din Cluj”. Spre deosebire de acești dușmani străini, românii băștinași, care sunt într-o majoritate absolută, peste 71%, la care se adaugă alte procente de români trecute în recensământul din 2011/2022 la categoria alții, din populația totală a municipiului Cluj-Napoca, au doar o singură zi – 15 ianuarie, zi stabilită prin Legea Nr.238 din 7 decembrie 2010 ca Ziua Culturii Naționale.

Discriminarea este și mai evidentă având în vedere că Ungaria folosindu-se de armata de ocupație a migratorilor maghiari, întărită cu cei peste 400.000 de maghiari aduși și colonizați de guvernarea hortistă și apoi de alte colonizări din Ungaria făcute de guvernarea evreiască bolșevică de după al doilea război mondial, are trei sărbători naționale care se desfășoară în România cu complicitatea conducătorilor străini ai României impuși prin Lovitura de stat străină din 1989 ca și cum aici ar fi Ungaria: 20 august, 15 martie și 23 octombrie. La acestea se adaugă tot felul de alte manifestări ale maghiarilor, astfel că un turist străin își face impresia falsă că municipiul nostru și Ardealul sunt populate doar de maghiari.

2. De ce aprobați ca această manifestare antiromânească cu nume nevinovat „Zilele culturale maghiare din Cluj” să coincidă cu ziua de 20 august, ziua națională a Ungariei, stat dușman care promovează permanent nenumărate acțiuni împotriva statului român și care a lichidat peste un milion de români rămași în Ungaria după 1918 și alte sute de mii din România?

3. Care sunt sumele de bani alocate de primăria municipiului Cluj-Napoca pentru această ediție a manifestării antiromânești mascată sub denumirea inocentă a „Zilelor culturale maghiare din Cluj”, precum și alte beneficii oferite sub altă formă?

4. Care sunt sumele de bani alocate de primăria municipiului Cluj-Napoca pentru Ziua Culturii Naționale din 15 ianuarie 2023?

5. Care sunt beneficiile și sumele de bani alocate de primăria municipiului Cluj- Napoca pentru cele 14 ediții anterioare anului 2023 pentru „Zilele culturale maghiare din Cluj”?

6. Care sunt sumele de bani alocate de primăria municipiului Cluj-Napoca între 2011-2023 pentru Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie?

7. Ați întrebat românii băștinași majoritari din municipiul Cluj-Napoca dacă doresc să finanțeze din banii lor desfășurarea acestor manifestări antiromânești ale dușmanilor maghiari?

8. De ce înainte de 2004 nu s-au desfășurat astfel de manifestări antiromânești, ci doar după 2004 când ați ajuns primar al municipiului Cluj-Napoca?

9. De ce nu respectați jurământul de loialitate depus ca primar și ca prim-ministru, precum și principiul RECIPROCITĂȚII de tratament în relațiile româno- maghiare? Românii din municipiul Cluj-Napoca trebuie să știe că românilor din Ungaria nu li se permit astfel de manifestări și nici pomeneală de finanțarea lor din banii autorităților din Ungaria. Conform principiului RECIPROCITĂȚII, astfel de manifestări organizate de maghiari în România trebuie să fie organizate și de românii care mai sunt în Ungaria după genocidul maghiar împotriva lor, dar Ungaria interzice acest lucru.

10. Câte locuri de muncă s-ar putea crea în municipiul Cluj-Napoca cu banii alocați pentru desfășurarea acestor manifestări antiromânești? De ce finanțați aceste acțiuni antiromânești și nu sprijiniți guvernarea antiromânească din care faceți parte de o viață și care mimează că se preocupă de reducerea deficitul bugetar, deficit pe care tot ea l-a creat, guvernare străină instalată prin Lovitura de stat antiromânescă din 1989 și care s-a dovedit că este în realitate o gașca străină de crimă organizată care a fost impusă tocmai ca să distrugă România? Așteptăm răspunsurile la aceste solicitări.

Așteptăm să dovediți măcar odată că sunteți loial românilor băștinași care locuiesc în municipiul Cluj-Napoca și românilor din țară. Cele 5 (cinci) mandate de primar al municipiului Cluj-Napoca și cele 3 (trei) mandate de prim-ministru au dovedit că nu sunteți român și că nu acționați în interesul românilor, ci al străinilor. Să vedem dacă de data aceasta se confirmă acest lucru.

Mîndru Petru Secretar General al Partidului România Noastră

Președintele Partidului România Noastră Organizația Cluj Cluj-Napoca,

12 august 2023″, se arată în comunicatul Partidului România Noastră

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info