libris.ro

(VIDEO) Actorii clujeni trag semnale de alarmă împotriva trădării culturii naționale din partea unui primar care se dovedește pe zi ce trece tot mai antiromân

(VIDEO) Actorii clujeni trag semnale de alarmă împotriva trădării culturii naționale din partea unui primar care se dovedește pe zi ce trece tot mai antiromân

Actorii clujeni trag semnale de alarmă împotriva trădării culturii naționale din partea unui primar care se dovedește pe zi ce trece tot mai antiromân, făcând jocurile cine știe cui…

Statuile lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga văduvite de plăcile pe care erau scrise numele lor și anii între care au trăit. Bine că se preocupă și se dă peste cap Boc pentru Untold, pentru subcultură, grobianism și vulgaritate…

„România Educată” a șefului lui Emil Boc, reprezintă cumva o luptă nedeclarată împotriva culturii veritabile a neamului românesc?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Mă numesc Emanuel Petran. Sunt actor și regizor aici la Teatrul Național (n.r. Teatrul Național din Cluj-Napoca). Sunt aici împreună cu doamna Ciută din Carei pentru a face o reparație morală, pe care domnul Boc nu dorește s-o facă cu niciun chip deși i se atrage atenția de foartă mult timp.

Am pus la statuia lui Mihai Eminescu și a lui Lucian Blaga numele lor, ca lumea, cei care vin și cei care nu știu, să știe cine sunt aceștia doi. Pentru cei care nu știu, aceștia doi sunt unii dintre cei care au pus bazele culturii românești. De aceea, statuile lor se află la loc de cinste în fața Teatrului Național.

Sunt mirat că oamenii de cultură din Cluj nu sar în sus și nu sunt disperați de faptul că ștergându-se numele lor de fapt se șterge identitatea culturii românești, cea care, deși ei sunt cei care au făcut ca noi să putem să fim aici. Eu să fiu actor la Teatrul Național, dumnealor să slujească cultura românească…

Și acum mă întorc la domnul Boc. Domnul Boc, care susține Untold-ul, unde se știe foarte bine că a venit domnul Gheboasă într-o zonă absolut subculturală și a desființat ceea ce acești oameni (n.r. Mihai Eminescu și Lucian Blaga) au reușit să pună bazele și noi continuăm, și în timp ce slujește pe domnul Gheboasă, domnul Boc dă jos numele orifeilor culturii românești.

Problema mea este următoarea: domnule Boc, de ce faceți acest lucru? Cine vă obligă să faceți acest lucru? Din câte știm, dumneavoastră sunteți român. Și dumneavoastră sunteți într-un fel continuatorul … într-un fel …. continuatorul a ceea ce au făcut acești doi corifei. De ce faceți aceste lucruri? Pentru ce? Cine vă plătește? Că din proprie inițiativă n-ați putea face așa ceva! De ce ar face cineva așa ceva?”, a spus actorul clujean Emanuel Petran în cadrul unei acțiuni inedite de protest în fața Teatrului Național din Cluj-Napoca

Foto: captură Facebook/ Emanuel Petran

„Astăzi, împreună cu doamna Daniela Ciută am făcut o reparație morală, pe care domnul Boc & Co. nu vor să o facă cu niciun chip, deși promit mereu că o vor face. Dar, faptele vorbesc, nu declarațiile.

Astfel, sătui de vorbele lui, am hotărât să punem, după posibilitățile noastre, numele și anii în care au trăit, pe statuile din fața Teatrului Național Cluj, ale lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga.

Domnule Boc, știm că Gheboasă este mai important pentru dumneavoastră, fiindcă vă aduce bani, dar Eminescu și Blaga sunt importanți pentru noi, românii, fiindcă ne-au dat identitate. Dumneavoastră o ștergeti și puneți in locul ei pe Gheboasă!

Orice aș putea spune altceva despre dumneavoastră este de prisos!”, a scris pe facebook actorul clujean Emanuel Petran

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info