(VIDEO) Actorii clujeni trag semnale de alarmă împotriva trădării culturii naționale din partea unui primar care se dovedește pe zi ce trece tot mai antiromân

Actorii clujeni trag semnale de alarmă împotriva trădării culturii naționale din partea unui primar care se dovedește pe zi ce trece tot mai antiromân, făcând jocurile cine știe cui…

Statuile lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga văduvite de plăcile pe care erau scrise numele lor și anii între care au trăit. Bine că se preocupă și se dă peste cap Boc pentru Untold, pentru subcultură, grobianism și vulgaritate…

“România Educată” a șefului lui Emil Boc, reprezintă cumva o luptă nedeclarată împotriva culturii veritabile a neamului românesc?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Mă numesc Emanuel Petran. Sunt actor și regizor aici la Teatrul Național (n.r. Teatrul Național din Cluj-Napoca). Sunt aici împreună cu doamna Ciută din Carei pentru a face o reparație morală, pe care domnul Boc nu dorește s-o facă cu niciun chip deși i se atrage atenția de foartă mult timp.

Am pus la statuia lui Mihai Eminescu și a lui Lucian Blaga numele lor, ca lumea, cei care vin și cei care nu știu, să știe cine sunt aceștia doi. Pentru cei care nu știu, aceștia doi sunt unii dintre cei care au pus bazele culturii românești. De aceea, statuile lor se află la loc de cinste în fața Teatrului Național.

Sunt mirat că oamenii de cultură din Cluj nu sar în sus și nu sunt disperați de faptul că ștergându-se numele lor de fapt se șterge identitatea culturii românești, cea care, deși ei sunt cei care au făcut ca noi să putem să fim aici. Eu să fiu actor la Teatrul Național, dumnealor să slujească cultura românească…

Și acum mă întorc la domnul Boc. Domnul Boc, care susține Untold-ul, unde se știe foarte bine că a venit domnul Gheboasă într-o zonă absolut subculturală și a desființat ceea ce acești oameni (n.r. Mihai Eminescu și Lucian Blaga) au reușit să pună bazele și noi continuăm, și în timp ce slujește pe domnul Gheboasă, domnul Boc dă jos numele orifeilor culturii românești.

Problema mea este următoarea: domnule Boc, de ce faceți acest lucru? Cine vă obligă să faceți acest lucru? Din câte știm, dumneavoastră sunteți român. Și dumneavoastră sunteți într-un fel continuatorul … într-un fel …. continuatorul a ceea ce au făcut acești doi corifei. De ce faceți aceste lucruri? Pentru ce? Cine vă plătește? Că din proprie inițiativă n-ați putea face așa ceva! De ce ar face cineva așa ceva?”, a spus actorul clujean Emanuel Petran în cadrul unei acțiuni inedite de protest în fața Teatrului Național din Cluj-Napoca

Foto: captură Facebook/ Emanuel Petran

“Astăzi, împreună cu doamna Daniela Ciută am făcut o reparație morală, pe care domnul Boc & Co. nu vor să o facă cu niciun chip, deși promit mereu că o vor face. Dar, faptele vorbesc, nu declarațiile.

Astfel, sătui de vorbele lui, am hotărât să punem, după posibilitățile noastre, numele și anii în care au trăit, pe statuile din fața Teatrului Național Cluj, ale lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga.

Domnule Boc, știm că Gheboasă este mai important pentru dumneavoastră, fiindcă vă aduce bani, dar Eminescu și Blaga sunt importanți pentru noi, românii, fiindcă ne-au dat identitate. Dumneavoastră o ștergeti și puneți in locul ei pe Gheboasă!

Orice aș putea spune altceva despre dumneavoastră este de prisos!”, a scris pe facebook actorul clujean Emanuel Petran

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Statuile lui Eminescu și Blaga lăsate de Boc fără soclu și plăcile cu numele lor iscă un scandal mai mare decât Untold: "Am trecut pe acolo și parcă sunt doi anonimi care sunt pe cale să ia un taxi, doi străini"

vin aug. 18 , 2023
Pentru atitudinea sa antiromânească față de monumentele românești din Cluj-Napoca, pe Emil Boc se pun toate tunurile. Statuile lui Eminescu și Blaga lăsate de Boc fără soclu și fără plăcile cu numele lor iscă un scandal mai mare decât Untold: “Am trecut pe acolo și parcă sunt doi anonimi care […]
Statuile lui Eminescu și Blaga lăsate de Boc fără soclu și plăcile cu numele lor iscă un scandal mai mare decât Untold: "Am trecut pe acolo și parcă sunt doi anonimi care sunt pe cale să ia un taxi, doi străini"

Poate vă place și:

libris.ro