La Cluj-Napoca se petrec adevărate crime împotriva patrimoniului cultural: o plăcuță kitschioasă, o „chinezărie”, în locul semnăturii olografe a lui Mihai Eminescu!

𝐒𝐮𝐛𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐨𝐜 𝐬̦𝐢 𝐆𝐡𝐞𝐛𝐨𝐚𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐦𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐚 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐢̂𝐦𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮

O plăcuță cu numele lui Mihai Eminescu și anii în care a trăit a fost amplasată de Primăria Cluj-Napoca la  baza statuii poetului din fața Teatrului Național.Plăcuța este dintr-un aliaj de alamă cu bronz și o înlocuiește pe cea din marmură, care conținea semnătura olografă a lui Eminescu…”, scrie cluj24.ro

La Cluj-Napoca se petrec adevărate crime împotriva patrimoniului cultural: o plăcuță kitschioasă, o „chinezărie”, în locul semnăturii olografe a lui Mihai Eminescu!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

După acțiunea celor doi români care au pus care au pus cartoane cu numele și anii între care au trăit Mihai Eminescu și Lucian Blaga la statuile lor din Cluj-Napoca, a apărut o plăcuță cu numele lui Mihai Eminescu, amplasată de Primăria Cluj-Napoca la statuia poetului din fața Teatrului Național.

În locul celei din din marmură, care conținea semnătura olografă a lui Eminescu, Primăria Cluj a montat acum o plăcuță kitschioasă, o „chinezărie” din acelea pe care le găsești pe ușile birourilor din instituiții sau din firme.

𝙊 𝙛𝙞 𝙧𝙖̆𝙢𝙖𝙨 𝙥𝙧𝙞𝙢𝙖̆𝙧𝙞𝙖 𝘾𝙡𝙪𝙟 𝙖 𝙡𝙪𝙞 𝘽𝙤𝙘 𝙛𝙖̆𝙧𝙖̆ 𝙗𝙪𝙜𝙚𝙩 𝙙𝙪𝙥𝙖̆ 𝙐𝙣𝙩𝙤𝙡𝙙 𝙨̦𝙞 𝙙𝙚 𝙖𝙨𝙩𝙖 𝙖𝙪 𝙫𝙚𝙣𝙞𝙩 𝙖𝙣𝙜𝙖𝙟𝙖𝙩̦𝙞𝙞 𝙥𝙧𝙞𝙢𝙖̆𝙧𝙞𝙚𝙞 𝙘𝙪 𝙤 𝙨𝙤𝙡𝙪𝙩̦𝙞𝙚 𝙠𝙞𝙩𝙨𝙘𝙝𝙞𝙤𝙖𝙨𝙖̆ 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙨𝙩𝙖𝙩𝙪𝙞𝙖 𝙡𝙪𝙞 𝙀𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙘𝙪?

Dacă ar fi să ne dăm cu presupusul, pare că un angajat din primărie a dat comandă de un asemenea kitsch pentru a închide gura târgului. Sau poate că Primăria Cluj a terminat bugetul dându-se peste cap să-l pună în valoare la Untold pe domnul Gheboasă, într-un efort neortodox de a promova subcultura și vulgaritatea excesivă.

În primul rând trebuie identificați cei care se fac vinovați de vandalizarea statuilor lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga de la Cluj-Napoca, care au spart plăcile cu numele celor doi reprezentanți de seamă ai culturii românești, care au vandalizat și distrus marmura cu semnătura olografă a lui Mihai Eminescu, și vin acum cu un asemenea kitsch, o adevărată insultă la adresa personalității și valorii culturale universale a lui Mihai Eminescu.

Ce au făcut cei de la Cluj împotriva acestor două statui reprezintă do adevărată crimă împotriva patrimoniului cultural al poporului român! Este rușinoasă și condamnabilă, reprobabilă, o asemenea atitudine la adresa patrimoniului cultural al neamului românesc!

Dacă nu ești în stare să faci ceva mai bun, atunci măcar lasă în aceeași stare ceea ce au făcut înaintașii tăi, cu trudă și cu o deosebită considerație pentru valorile culturale ale neamului românesc.

RUȘINE BOC! RUȘINE CLUJ! RUȘINE celui care a redus valoarea lui Mihai Eminescu la nivelul unui kitsch adus de la „Dragonul Roșu”!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Actorul clujean Emanuel Petran: "Domnule Boc, cel care ucideți cultura românească și prin asta, memoria și identitatea noastră, a românilor!"

sâm aug. 19 , 2023
Actorul și regizorul clujean Emanuel Petran reacționează împotriva primarului Clujului, Emil Boc, acuzându-l că „dă jos statuile românești din Cluj și le șterge memoria”, enumerând activitatea antiromânească a minionului în mandatele căruia Clujul s-a retrocedat prin ilegalități strigătoare la cer către tot felul de personaje dubioase: „Domnule Boc, cel care […]
Actorul clujean Emanuel Petran: "Domnule Boc, cel care ucideți cultura românească și prin asta, memoria și identitatea noastră, a românilor!"

Poate vă place și:

libris.ro