Sistemul de sănătate din România s-a înrăutățit atât de mult în ultimul timp, în ciuda măririi de salarii pentru personalul medical. O persoană cu dizabilități din Iași acuză spitalul Sf. Spiridon din Iași că deși a venit cu o problemă urgentă, cu dureri insuportabile, a fost lăsată să aștepte peste nouă ore pe holurile spitalului Sf. Spiridon din Iași, fără să primească măcar o pastilă care să-i aline durerile și fără să fie băgată prea mult în seamă de personalul medical.
Dezamăgită de “tratamentul” la care a fost supusă, persoana cu dizabilități ne-a relatat modul inuman în care a fost tratată de către personalul medical al spitalului Sf. Spiridon din Iași și spune că e hotărâtă să facă plângere la CNCD, Colegiul Medicilor, Ministerul Sănătății și la orice altă instituție abilitată care i-ar putea face dreptate, pentru a schimba modul în care cei de la spitalul Sf. Spiridon din Iași se comportă cu o persoană cu dizabilități.
“Puteți face articolul despre ce mi s-a întâmplat la Sf Spiridon. Nu mă afectează doar pe mine și ar face mult dacă lucrurile astea s-ar putea schimba în acest spital, să nu mai treacă și alte persoane prin ceea ce am trecut eu, pentru că este de-a dreptul traumatizant. Specificați vă rog că am fost scoasă și lăsată afară pe bancă. Sunt hotărâtă să fac o acțiune împotriva lor, vreau să mă implic și să schimb modul în care cei de la spitalul Sf. Spiridon din Iași se comportă cu o persoană cu dizabilități.
Deși durerile persoanei cu dizabilități erau de-a dreptul insuportabile, i s-a comunicat sec că nu se vede nimic în neregulă la genunchi și i s-a recomandat “repaus funcțional”…
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Scriitoarea ucraineană Oksana Zabujko este o persoană care a câștigat multă notorietate în timpul așa zisei Revoluții Portocalii. Lucrările lui Zabuzhko au fost traduse în peste 20 de limbi în Austria, Bulgaria, Italia, Iran, Țările de Jos, Germania, Polonia, Rusia, România, Serbia, SUA, Ungaria, Franța, Croația, Republica Cehă și Suedia. […]