libris.ro

Viktor Orban lasă Ungaria în subdezvoltare pentru a putea finanța revizionismul și iredentismul în Transilvania

Viktor Orban lasă Ungaria în subdezvoltare pentru a putea finanța revizionismul și iredentismul în Transilvania

Ungaria nu stă grozav nici la capitolul infrastructură, nici cu sistemul de învățământ, unde mulți dintre profesorii unguri fac frecvent drumuri peste granița cu România pentru a-și cumpăra alimente mai ieftine sau sunt nevoiți să-și cumpere în rate anumite produse pe care românii și le pot permite să le cumpere cu banul în mână, însă Ungaria se umflă în pene în Transilvania și vrea să pară ceea ce nu este: o țară cu o economie puternică și care se dă peste cap pentru a asigura un trai decent ungurilor.

„Guvernul Ungariei trimite 38 de microbuze școlare noi în România. Patru au ajuns în județul Timiș. Câte un microbuz Ford a ajuns la Liceul Teoretic “Béla Bartók” și la Liceul Teoretic Romano-Catolic “Gerhardinum” din Timișoara, la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” din Lugoj și la Școala Gimnazială din Dumbrăvița.”, scrie adevărul.ro

Verificând informația, am descoperit că prin fundația Iskola Alapítvány din Cluj-Napoca (partenerul proiectului din România), astfel de microbuze vor ajunge în toate localităție României unde există școli maghiare sau cu predare în limba maghiară.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Foto: facebook.com/IskolaAlapitvany
Foto: facebook.com/IskolaAlapitvany

Rolul UDMR în acest proiect al Ungariei în Transilvania este de asemenea determinant, Kelemen Hunor fiind implicat în promovarea unei false și prospere Ungarii, care își permite să facă pentru maghiarii din România ceea ce nu o să facă niciodată pentru ungurii din Ungaria. Românii care au tranzitat anumite părți ale Ungariei știu perfect despre ce vorbim și în ce hal arată școlile de prin anumite zone din Ungaria, precum și infrastructura.

Am primit de la Budapesta 38 de microbuze, să ușurăm naveta copiilor din diaspora ardelenească. Cu aceste microbusuri vor fi transportați 412 copii, în primul rând cei care încep acum școala, dar și cei de școală primară, în 11 județe. Nu lăsăm din mână niciun singur copil. Mulțumiri pentru sprijin și pentru realizarea acestui program Guvernului Ungariei, Asociației Rákóczi és și Fundației Iskola Alapítvány”, a declarat Kelemen Hunor (UDMR)

Deci, ce-l mână-n luptă pe Viktor Orban să lase Ungaria în subdezvoltare pentru a putea finanța revizionismul și iredentismul în Transilvania? Dorința de a destrăma teritorial România? De a pune laba pe Transilvania?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info