(VIDEO) În toată țara românii cer repunerea înapoi în drepturi a statuilor românești

În urma actelor antiromânești de vandalizare a statuilor și monumentelor românești de la Oradea, Carei, Cluj-Napoca, Turda și de prin alte orașe ale României, românii solicită imperativ repunerea înapoi de urgență în drepturi a statuilor românești. Reprezentanții mai multor organizații și asociații cultural-patriotice românești au întreprins acțiuni de protest împotriva războiului identitar dus de anumite administrații trădătoare și vânzătoare de țară de prin marile orașe din Transilvania, și pomenim aici acțiunile antiromânești ale municipalităților din Oradea, Carei, Cluj-Napoca și Turda, care s-au evidențiat prin niște acte de vandalism și niște ilegalități strigătoare la cer.

Pe 30 August 2023, într-o zi în care în 1940 se dezlănțuiau o serie de masacre odioase după Dictatul de la Viena, românii au mers din nou într-o cetate unde primează antiromânismul în cadrul unei acțiuni de apărare a imaginii unui erou național: Mihai Viteazul.

Cruce lângă Regia de apă din Oradea unde e depozitată în condiții necorespunzătoare statuia lui Mihai Viteazul

“Făuritorul primei Uniri a Principalelor Române zace sub o prelată neagră la Regia de apă Oradea. În cadrul acțiunii noastre am montat o cruce care simbolizează un nou asasinat împotriva lui Mihai Viteazul. Asasinii de această dată sunt alți mercenari, niște antiromâni de cea mai joasă speță: Ilie Bolojan si Florin Birta, care ridică statui pentru alte țări în Oradea în timp ce personalitățile istorice și culturale românești sunt ostracizate, „descălecate” de pe soclurile lor și duse la periferii, prin ștranduri dezafectate, sau mai rău prin depozite insalubre, printre șobolani și gunoaie.”, au scris inițiatorii acțiunii

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Plăcuțe cu numele lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga montate la Cluj-Napoca

Reașezarea cuvântului “unguri” pe statuia lui Baba Novac din Cluj, de unde fusese îndepărtat de pe inscripția „Baba Novac, căpitan al lui Mihai Viteazul, ucis în chinuri groaznice de către unguri în data de 5 februarie 1601”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

2 septembrie 2012: Trecerea la Domnul a părintelui MIHAI LUNGEANU – „omul cu blândeţe deosebită şi o aleasă bunătate”

sâm sept. 2 , 2023
Prin toamna anului 1955, la o regrupare a deţinuţilor făcută de administraţia închisorii, în celula unde stăteam a venit un bărbat tânăr, frumos, ai cărui ochi exprimau blândeţe deosebită şi o aleasă bunătate. De statură înaltă, tânărul domn s-a apropiat şi, întinzându-mi mâna, mi-a spus că este Mihai Lungeanu, din Iaşi […]

Poate vă place și:

libris.ro