Președintele Ungariei,Katalin Novak, bântuie iar liber prin România: s-a pozat provocator la Valea Uzului

Provocările antiromânești de la Cimitirul Militar Internațional de la Valea Uzului sunt departe de a se încheia. Președintele Ungariei,Katalin Novak, bântuie iar liber prin România: s-a pozat provocator la Valea Uzului. Și în ce zile și-a ales madam Novak să bântuie prin Ardeal? Tocmai în ultimele zile din august, amintind de Dictatul de la Viena din 30 august 1940.

În zilele când la Carei și prin alte localități din țară erau comemorate victimele masacrelor antiromânești din Transilvania de Nord, o campanie de atrocități declanșată imediat după 30 august 1940, cel mai înalt demnitar al statului agresor, Ungaria, întreprinde o vizită sfidătoare tocmai prin locurile unde a curs cel mai mult sânge românesc.

Autoritățile din România dorm ca boul pe coadă, impasibile la aceste provocări și lasă un demnitar al statului ungar să sfideze și să incite prin provocările ei la manifestări anticonstituționale pe teritoriul României. Unde s-a mai întâlnit o asemenea lipsă de atitudine din partea unui alt stat. Deși o țară mai mică, Slovacia nu tolerează astfel de manifestări pe teritoriul ei. România? E deja în genunchi și-i pupă tălpile iredentiste ale lui madam Katalin.

Președintele Ungariei,Katalin Novak, bântuie iar liber prin România: s-a pozat provocator la Valea Uzului, Foto: Facebook / Novák Katalin

Ciolacii, Bocii, Bolojanii, etc, fac sluj în fața unei țoape care călărește prin România bornele de hotar vopsite în tricolorul Ungariei? Altfel, am avea parte de un anumit răspuns din partea statului român! Și-ar permite altfel un demnitar al Ungariei să facă ceea ce face dacă nu ar fi așa de evidentă slugărnicia filomaghiară a unor specimene precum Ilie Bolojan, Emil Boc, Gheorghe Falcă, Allen Coliban, Florin Birta, Cristian Octavian-Matei și toată clica de trădători și de vânzători de țară din România?

În cazul Cimitirului Internațional Militar de la Valea Uzului, statul român a rămas corigent, repetent, iar justiția din România s-a făcut preș în fața iredentismului maghiar, în fața ilegalităților și blasfemiilor petrecute acolo împotriva mormintelor nemaghiarilor! Și colac peste pupăză, vine și pupăza asta prezidențială să ne sfideze prin pozele ei “de vacanță”, tocmai într-un loc care a stârnit atâtea patimi și atâtea controverse?

Doarme pe el președintele României, doarme pe el primul ministru al României, doarme întreg Guvernul României, dorm toate autoritățile statului român. Dorm toți ca boii pe coadă, la fel ca înainte de 30 august 1940…