libris.ro

Anamaria Gavrilă: „Îmi exprim indignarea şi inacceptarea faţă de faptul că religia şi cultura creştine sunt defăimate în numele libertăţii de exprimare”

Anamaria Gavrilă: „Îmi exprim indignarea şi inacceptarea faţă de faptul că religia şi cultura creştine sunt defăimate în numele libertăţii de exprimare”

Deputatul neafiliat Anamaria Gavrilă a adresat Ministerului Culturii o interpelare referitoare la expoziţia Nymphs and Zombies din cadrul expoziţiei de artă – Art Safari.

Redăm integral textul acestei interpelări:

“În atenţia Ministerului Culturii,
Stimată doamnă ministru Raluca Turcan,
Stimaţi reprezentanţi ai Ministerului Culturii,După cum ştiţi, vara aceasta, la Bucureşti, la Palatul Dacia-România, a avut loc expoziţia Nymphs and Zombies, în cadrul expoziţiei de artă – Art Safari.Vă înaintez această adresă deoarece doresc să îmi exprim indignarea şi inacceptarea faţă de faptul că religia şi cultura creştine sunt defăimate în numele libertăţii de exprimare. Expoziţia Zombies reprezintă o blasfemie şi o defăimare la adresa religiei creştine, în special prin aluziile groteşti la scena Răstignirii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos şi scena Fecioarei Maria cu Pruncul Iisus în braţe.Libertatea de exprimare este un drept fundamental al fiecărui cetăţean, o democraţie sănătoasă funcţionând doar atunci când libertatea reprezintă baza existenţei noastre. Cultura trebuie să fie un pilon al democraţiei, fortificând libertatea şi aducând valoare prin valenţele sale societăţii în care se manifestă. Aşadar, astfel de manifestări extravagante care aduc o antivaloare, denigrând simboluri culturale milenare sunt inacceptabile, atât din punct de vedere cultural, cât şi democratic, ele fiind o formă modernă de ostracism disimulat într-o nuanţă culturală abstractă, reprezentând o încercare de denigrare şi lezare a identităţii creştine.Totuşi, România este o ţară cu o cultură care promovează de secole valorile şi învăţăturile creştine.De aceea, atunci când anumite acţiuni profanatoare lezează o întreagă cultură şi religie, defăimând şi promovând indirect blasfemia, în numele libertăţii de exprimare, aveţi datoria de a acţiona.Trebuie să gestionaţi astfel de situaţii într-un mod cât mai responsabil şi echilibrat astfel încât să asiguraţi un climat de exprimare respectuoasă, un climat care să împuternicească principiul libertăţii de exprimare, dar şi un climat în care cultura românească şi fundamentul creştin autohton să nu fie ponegrite ori lezate în numele libertăţii de exprimare.Este inexplicabil faptul că, până în prezent, nu aţi reacţionat la această expoziţie. Aveţi datoria să acţionaţi pentru protejarea patrimoniului cultural românesc, pentru protejarea religiei şi simbolurilor creştine în faţa defăimărilor şi să fortificaţi principiul libertăţii de exprimare în astfel de contexte delicate.Vă rog să îmi oferiţi în cel mai scurt timp posibil poziţia dumneavoastră oficială în legătură cu această expoziţie şi să îmi transmiteţi poziţiile cultelor religioase în legătură cu acest subiect.Vă rog să îmi confirmaţi primirea acestei adrese şi să îmi comunicaţi o dată la care îmi veţi oferi un răspuns”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info