Raluca Turcan: “Ce s-a întâmplat în PNRR pe domeniul Culturii, mie mi se pare un pic de sabotaj la adresa identităţii naţionale”

Raluca Turcan: "Ce s-a întâmplat în PNRR pe domeniul Culturii, mie mi se pare un pic de sabotaj la adresa identităţii naţionale"
Raluca Turcan: "Ce s-a întâmplat în PNRR pe domeniul Culturii, mie mi se pare un pic de sabotaj la adresa identităţii naţionale"

Până și noul ministru al Culturii, Raluca Turcan (PNL), a sesizat cât de perfid a fost negociat PNRR-ul având la acea vreme infiltrat la cârma Ministerului Culturii pe Hegedus Csilla (UDMR), în prezent cercetător plătit de Guvernul de la Budapesta. Surpriza a fost ca după ce UDMR a avut Ministerul Culturii, unde ministru a fost Hegedus Csilla, aceeași Hegedus Csilla a fost secretar de stat tocmai la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, unde s-au redactat proiectele pentru PNRR. Statuia Regelui Ladislau de la Oradea a fost și ea inclusă în proiectele finanțate din PNRR, printre mai multe obiective de interes pentru maghiarime. În cadrul Rutei Ladislau, proiect finanțat prin PNRR, vor fi reabilitate trei biserici și 20 de obiective care au legătură regele maghiar Ladislau l.

În cadrul componentei „Turism și cultură” vor fi finanțate prin PNRR numeroase obiective pentru iredentismul și revizionismul maghiar, nu și pentru locuitorii majoritari din Transilvania, românii. 1-0 pentr UDMR împotriva identității naționale românești!

“O prioritate la care ţin foarte mult este aceea de a găsi resurse şi de a investi în patrimoniul construit. Ce s-a întâmplat în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe domeniul Culturii, mie mi se pare un pic de sabotaj la adresa identităţii naţionale sau, dacă nu, o neglijenţă crasă cu privire la identitatea naţională.

Aşa am perceput eu, pentru că ştiţi că în calitate de ministru al Muncii a trebuit să gestionez partea de PNRR pe Ministerul Muncii. Şi acolo m-am preocupat să fie două componente: una de reformă de care aveam nevoie pentru marile sisteme publice din România şi alta de investiţii, pentru că o dată la nu ştiu câţi ani ai ocazia să atragi fonduri europene pentru nişte investiţii care să rămână şi să îmbunătăţească servicii adresate oamenilor”, a declarat Raluca Turcan într-o emisiune TV la Digi 24

Hegedus Csilla (UDMR), în prezent cercetător plătit de Guvernul de la Budapesta.

Noi am putea adăuga chiar mai mult, o trădare națională, inclusiv din partea PNL, PSD, USR și AUR, care au îngăduit ca UDMR să preia Ministerul Culturii în România și să practice acest SABOTAJ LA ADRESA IDENTITĂȚII NAȚIONALE!

Da, madam Turcan! Normal că e sabotaj! Ba chiar e TRĂDARE! Și voi sunteți direct răspunzători de mizeriile astea care se întâmplă în Transilvania. Când ai fost la inaugurarea și dezvelirea statuii lui Brukenthal la Sibiu râdeai ca oaia la tuns că dușmanul care se face responsabil de uciderea lui Horea, Cloșca și Crișan și a altor mii de țărani români, are din acel moment o statuie de “om prost”, atât de impunătoare încât să înțeleagă din românii că vor deveni iobagi și sclavi pe “vechiul lor pământ”? Isprava s-a repetat și la Oradea, acolo unde au trântit o statuie de 5,3 metri, să fie cea “mai mare din parcare”, pe banii românilor. Cum dracu’ să nu fie SABOTAJ? Dacă tocmai voi l-ați provocat, prin ignoranța, prostia, imbecilitatea și antiromânismul vostru?

Cum să puneți mă imbecililor un cercetător plătit de Guvernul de la Budapesta să conducă Ministerul Culturii din România? NEBUNILOR! OLIGOFRENILOR! RETARDAȚILOR! Normal că e SABOTAJ!

About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info