libris.ro

Vom avea tren metropolitan la Constanța?

Vom avea tren metropolitan la Constanța?

Săptămâna aceasta, deputata de Constanţa Cristina Rizea (neafiliat) a avut o nouă întâlnire la Ministerul Transporturilor, unde a primit veşti excelente despre Trenul Metropolitan Constanţa.

Ghidul de finanţare a fost lansat, iar partea bună este că judeţul Constanţa îndeplineşte toate condiţiile pentru a beneficia de acest proiect. Ce ne lipseşte? Simplu: implicarea serioasă a administraţiei locale.

În curând, deputata de Constanţa va organiza o întâlnire cu toţi actorii implicaţi în acest proiect, cu toate UAT-urile beneficiare, cu reprezentanţi ai Ministerului, pentru a-i putea sprijini în paşii care trebuie urmaţi pentru demararea cât mai rapidă a proiectului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Am fost la Ministerul Transporturilor unde am reluat subiectul Trenului Metropolitan pentru Constanţa. Săptămâna aceasta, Ministerul Transporturilor a lansat Ghidului Solicitantului pentru prioritatea (P6) Dezvoltarea mobilităţii sustenabile în nodurile urbane – trenurile metropolitane din Programul Transport (PT) 2021-2027. 
Ce mai rămâne de făcut este ca administraţia locală să depună un proiect pentru Constanţa. Da, Constanţa îndeplineşte toate criteriile, acum e nevoie de interesul administraţiei locale cât mai rapid. În ghid se găsesc toţi paşii care trebuie făcuţi şi pe site-ul meu se găseşte proiectul de tren metropolitan Constanţa pe care echipa mea l-a făcut încă de acum 2 ani şi care a fost preluat de Ministerul Transporturilor. Gândiţi-vă ce mult ar conta aşa un tren pentru cineva care locuieşte în Mangalia, dar lucrează la Petromidia, de exemplu”, a declarat Cristina Rizea.

Sprijinirea acestui proiect de către Guvern şi Parlament este importantă pentru dobrogeni, având în vedere faptul că vor exista linii duble, electrificate care vor uni Mangalia de Constanţa şi Constanţa de Tulcea pe ruta Gara Constanţa – Tomis Plus – Ovidiu – Lumina – Aeroport Kogălniceanu – Tulcea. Vom avea de asemenea rută spre Năvodari – Cap Midia, care va trece prin Tomis Plus, Ovidiu şi Lumina unde va fi bifurcaţia spre aeroport.

”Mă bucură mult că proiectul echipei mele a contribuit la desenarea hărţii trenului metropolitan. Demararea acestui proiect mi se pare cel mai bun mod de a celebra cei 145 de ani de la alipirea Dobrogei la România. Hai că se poate!”, a declarat deputata de Constanţa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info