Avertisment sumbru: rezervele de petrol ale României sunt pe cale de epuizare!

Marţi, 26 septembrie, în declaraţia sa politică, deputatul neafiliat Nagy Vasile s-a referit la un aspect important al zilelor noastre şi anume la resursele energetice ale României.

“România are o istorie bogată de peste 150 de ani în ceea ce priveşte industria extracţiei de petrol, iar în contextul global, ţara noastră a jucat un rol semnificativ încă din secolul al XIX-lea. Bucureştiul a fost primul oraş din lume iluminat public cu petrol lampant. Acest petrol, produs la Ploieşti, se distingea prin calităţile sale deosebite: era incolor şi inodor, ardea cu o flacără luminoasă şi constantă, fără fum şi fără a lăsa cenuşă sau compuşi răşinoşi. Această inovaţie a dus la iluminarea cu petrol a oraşului, cu peste 1000 de felinare începând cu 1 aprilie 1857.

Industria petrolului a fost un factor esenţial pentru creşterea economică a României în perioada interbelică, clasându-se ca una dintre cele mai mari din lume. În 1936, producţia de petrol a atins nivelul maxim, iar ţara noastră s-a situat pe locul cinci în topul exportatorilor de petrol la nivel global, după Indiile Olandeze, Iran, SUA şi Venezuela.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Deputatul Nagy Vasile a precizat că: astăzi, rezervele de petrol ale României sunt pe cale de epuizare, iar sectorul energetic se confruntă cu provocări majore legate de sustenabilitate şi diversificare. Cu toate acestea, ţara noastră dispune de resurse considerabile în Marea Neagră, iar investiţiile în energii regenerabile sunt pe cale să redefinească peisajul energetic.

În acest context, explorarea şi dezvoltarea resurselor energetice sustenabile şi inovarea în industria petrolieră şi a gazelor sunt esenţiale pentru viitorul energetic al României. Acest sector rămâne un contributor important la economia ţării şi un element cheie în strategia de dezvoltare economică durabilă. Cu toate acestea, pentru a face faţă provocărilor viitoare şi pentru a-şi menţine poziţia în economia globală, România trebuie să continue să investească în cercetare-dezvoltare şi să adopte politici energetice inteligente şi durabile.

De asemenea, trebuie să se concentreze pe diversificarea surselor de energie şi să promoveze eficienţa energetică pentru a asigura un viitor energetic stabil şi durabil. În concluzie, deputatul Nagy Vasile a specificat că pentru a asigura un viitor energetic durabil, România trebuie să continue să investească în inovaţie şi cercetare-dezvoltare în sectorul energetic. Diversificarea surselor de energie, promovarea energiei regenerabile şi îmbunătăţirea eficienţei energetice sunt imperative pentru a face faţă provocărilor actuale şi pentru a contribui la eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice.

De asemenea, este esenţial ca România să se angajeze într-o tranziţie energetică inteligentă şi să adopte politici energetice sustenabile, care să asigure un echilibru între dezvoltarea economică şi protejarea mediului înconjurător. Astfel, ţara noastră poate să-şi continue tradiţia de inovaţie în industria energetică şi să îşi asigure un loc solid în peisajul energetic global. Vă mulţumesc!”, se arată în declarația politică a deputatului neafiliat Nagy Vasile

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 14 Books

Marea Renastere - Adevar, Libertate, Suveranitate

By: Călin Georgescu

,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Un jandarm a găsit în Teleorman un obiect confecționat în anul 1500 înainte de Hristos

joi sept. 28 , 2023
“Un jandarm a găsit în Teleorman un obiect confecționat în anul 1500 înainte de Hristos Pasiunea colegului nostru, Dan, a scos la suprafață o adevărată descoperire arheologică. Dan, alături de un alt prieten, au pornit într-o nouă aventură de descoperire a dovezilor istoriei ce zac îngropate în pământ de mii […]
Un jandarm a găsit în Teleorman un obiect confecționat în anul 1500 înainte de Hristos, Foto: Facebook / Jandarmeria Română

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News