Multinationalele s-au obisnuit cu pomana in Romania, mai ceva decat asistatii social?

Multinationalele s-au obisnuit cu pomana in Romania, mai ceva decat asistatii social? Dupa ce o multinationala de la IASI a cerut autoritatilor locale iesene organizarea unei licitatii pentru cumpararea unei suprafete de pamant, nu s-a prezentat la licitatie nemultumita de suma indicata de catre evaluatori.

In timp ce fabricile si companiile romanesti sunt inchise fara mila pentru datorii infime la stat, la care se adauga penalizari peste penalizari, multinationalele asteapta mereu pomana cat mai grasa, de parca principiile economiei libere de piata se aplica numai fraierilor de romani.

Lasand la o parte gargara si propaganda ieftina a politicienilor, economistilor si a presei vandute din Romania, adevarul este ca nu s-au facut nici macar cat negru sub unghii eforturi pentru salvarea locurilor de munca din fabricile si intreprinderile de stat romanesti, pe cat s-au facut si se fac in cazul multinationalelor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Multinationalele s-au obisnuit cu pomana in Romania, mai ceva decat asistatii social?

In urma cu cateva luni, reprezentantii firmei OMCO Romania SRL, o firma ce este parte a grupului belgian BMT, au cerut autoritatilor locale iesene sa le vanda o suprafata de pamant pentru o extindere ulterioara a activitatii specifice desfasurata de aceasta firma la IASI.

Multinationale bogate, cetateni saraci
Autoritatile iesene s-au conformat si dupa ce au platit un evaluator au scos terenul la licitatie potrivit legislatiei aflate in vigoare. Insa surpriza: la licitatia organizata pe data de 26 septembrie nu s-a mai prezentat nici macar reprezentantii firmei OMCO Romania SRL, cei care cerusera vanzarea terenului.

Conducerea OMCO Romania a refuzat sa faca precizari detaliate : “Ne pare rau ca nu va putem ajuta cu informatii deoarece nu dorim sa comunicam public desptre aceasta problema”, a precizat Irina Gavriluc, director economic in companie“, potrivit bzi.ro

Asa-i ca economia de piata si toate liberalizarile de preturi sunt numai pentru fraierii de romani?

Glasul.info

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Incredibil! Cenzurat si blocat de o retea de socializare pentru ca a salutat intonarea imnului national "Deșteaptă-te, române!"

sâm oct. 14 , 2017
Incredibil! Cenzurat si blocat de o retea de socializare pentru ca a salutat intonarea imnului national “Deșteaptă-te, române!”. Un utilizator român al unei retele de socializare a fost cenzurat dupa ce a postat un mesaj prin care saluta intonarea imnului national “Deșteaptă-te, române!” de catre un grup de tineri la Cluj, […]
Incredibil! Cenzurat si blocat de o retea de socializare pentru ca a salutat intonarea imnului national "Deșteaptă-te, române!", Foto: Facebook

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro