libris.ro

Emil Boc mai rău și mai antiromân decât UDMR-ul? Până și la Sfântu Gheorghe se sărbătorește cu fast Eliberarea orașului!

Emil Boc mai rău și mai antiromân decât UDMR-ul? Până și la Sfântu Gheorghe se sărbătorește cu fast Eliberarea orașului!

Suntem în data de 10 octombrie 2023, cu o zi înainte de 11 octombrie, ziua eliberării orașului Cluj de sub ocupația Ungariei hortyste, scrie Buletin de Carei.

„Am solicitat Primăriei Cluj Napoca un punct de vedere privind organizarea de manifestări dedicate acestui important moment din istoria orașului, am solicitat date despre un eventual comunicat referitor la activitățile de mâine 11 octombrie așa cum a postat Primăria Oradea de acum câteva zile pentru ziua de 12 octombrie, ziua eliberării orașului Oradea.

Parcă am fi vorbit cu cei din Primăria Carei, reticenți și surprinși că cineva se interesează de modul de marcare a unei date deosebit de importante din istoria localității.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


,,…încă nu avem niciun comunicat oficial pentru ce va fi mâine…acum lucrăm la el…dar va fi ceva discret…fără ceremonie militară…doar cu depunere de coroane de flori la cimitir,,…a precizat vocea unui purtător de cuvânt de la Primăria Cluj în jurul orei 10,30.

Deci în orașul condus de Emil Boc nu doar statuilor românești li s-a pus gând rău ci și ISTORIEI LOCALE! Divizia 4 GEMINA din Cluj Napoca va fi prezentă în data de 12 octombrie 2023 la Oradea la invitația administrației locale pentru a se marca așa cum se cuvine ziua eliberării orașului.

La CLUJ NAPOCA de ce nu au loc manifestări ample dedicate zilei eliberării orașului, așa cum au avut loc până și la Sfântu Gheorghe?

Divizia 4 Gemina precum și Ministerul Apărării Naționale au menționat că vor participa doar dacă vor fi invitate de către administrația locală deci administrația Boc NU DOREȘTE să invite structurile militare pentru a marca AȘA CUM SE CUVINE ziua eliberării Clujului de sub ocupația Ungariei hortyste.

De ce nu există nicio placă comemorativă pe clădirea UBB Cluj unde au fost împușcați trei studenți români în 1941 pentru că au afirmat că Ardealul va fi eliberat de Armata Română?!

“Victorioasele trupe române au cucerit Odesa și urmează să cucerească Ardealul, care a fost doar cedat temporar ungurilor”…..scria în anunțul postat la Universitatea Cluj de cei trei studenți, moment în care au fost împușcați pe loc de miliarii Ungariei hortyste aflați la Cluj.

Se rușinează cumva primarul Boc de victoria Armatei Române împotriva trupelor hortyste?!

Tocmai la Cluj, în inima Transilvaniei, avem o conducere care vrea doar discret, adică cât mai pe furiș, să marcheze victoria ARMATEI ROMÂNE împotriva ocupantului care a fost Ungaria hortystă.

Divizia 4 Gemina de ce nu este invitată pentru un ceremonial militar în centrul orașului la ceas de mare sărbătoare? De ce nu este invitat ministrul Apărării Naționale?

Daniela Ciută”

PS: Deși Ziua Eliberării orașului Cluj (n.r. 11 octombrie 1944) de sub teroarea horthystă / ungurească ar trebui să fie o zi intrată în conștiința românilor din Cluj-Napoca, de ani buni acolo această zi trece aproape neobservată, iar dacă se face câte o manifestare este foarte „discretă”, ocultată. În schimb am văzut că Emil Boc s-a simțit foarte bine la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Asta spune totul….

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info