libris.ro

(VIDEO) Trei ani de la plângerea penală împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false

(VIDEO) Trei ani de la plângerea penală împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false

Fix în urmă cu trei ani, pe 3 decembrie 2020, un personaj apărut ca o vijelie în viața socială și cotidiană a României, avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă, depunea o plângere penală împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false. Potrivit unei declarații de-a ei din Senatul României, problemele penale actuale ale fostului premier Florin Cîțu i s-ar trage tot de la niște plângeri penale pornite de la Diana Iovanovici-Șoșoacă. Urmează oare Orban, Arafat, Rafila & comp?

Plângerea penală împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false le-a avut ca inițiatoare și protagoniste pe avocatele Diana Iovanovici-Șoșoacă și Iulia Medeleanu. Plângerea a fost depusă la sediul DIICOT din Iași, un act deosebit de curajos pentru acele vremuri dictatoriale, când legea pălea în fața Grupului „de intervenție” pentru situații de urgență.

Iată ce scria Glasul.info în urmă cu fix trei ani, pe 3 decembrie 2020:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„O echipă formată din avocații Diana Iovanovici-Șoșoacă, Iulia Medeleanu și Gabriel Căcescu, ultimii doi din Iași, împreună cu Partidul Neamul Românesc au lucrat la un material de aproximativ 40 de pagini, concretizat într-o plângere penală îndreptată împotriva guvernului, împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false.

Plângerea a fost depusă la sediul DIICOT Iași, acolo unde avocatele Diana Iovanovici-Șoșoacă și Iulia Medeleanu au întâmpinat inițial un pic de ostilitate instituțională cu privire la inițiativa lor, rezolvată potrivit lor imediat după ce au pomenit că este venită și presa afară în stradă.

Este vorba de 11 capete de acuzare împotriva celor enumerați mai sus: abuz în serviciu, comunicarea de informații false, false declarații, grup infracțional organizat, abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor, infracțiuni contra umanității, împiedicarea excercitării libertății religioase, fapte care au produs consecințe deosebit de grave, deturnare de fonduri, violarea vieții private.” (Glasul.info, 3 Decembrie 2020)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info