libris.ro

(VIDEO) Românilor li se REFUZĂ ce li s-a acordat ucrainenilor din fondul de rezervă BUGETAR!

(VIDEO) Românilor li se REFUZĂ ce li s-a acordat ucrainenilor din fondul de rezervă BUGETAR!

Incredibil! Premierul Ciolacu a acceptat o scurtă întrevedere cu conducerea Asociației românilor expulzați în 1940.

Sâmbătă, 27 ianuarie 2024, la Satu Mare, la primele ore ale dimineții, o delegație a Asociației Românilor expulzați în 1940 a fost primită la o scurtă întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu, pe tema discriminării create împotriva urmașilor românilor persecutați etnic între 1940-1945.

Doamna Daniela Ciută, președintele Asociației Românilor expulzați în 1940, filiala Carei, a avut o scurtă întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu, de circa 15 minute, în care și-a expus punctul de vedere cu privire la discriminarea creată de legea 154/2021.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Am venit astăzi la Satu Mare unde are loc o vizită a primului ministru în Marcel Ciolacu care a venit pentru alegeri de partid la PSD. Asociația românilor refugiați expulzați în 1940 s-a prezentat cu o delegație pentru a expune problemele grave cu care se confruntă acești urmași ai românilor care s-au sacrificat pentru a-și apăra identitatea națională în perioada 1940-1944.

Am fost primiți la o discuție, i-am înmânat și o carte despre ce a însemnat dictatul de la Viena în acest colț de țară. Pe lângă această carte i-am înmânat și un memoriu mai explicit decât cel pe care l-am depus la guvern în data de 18 ianuarie 2024 și i-am spus și problemele cu care se confruntă românii din satele din județul Satu Mare.

Discriminarea este pe toate planurile! Toți să aibă egalitate în drepturi cu minoritarii, toți sunt plătitori de taxe și impozite și nu este normal ca să se aplice în aceste condiții o discriminare crasă. Promisiuni sunt, promisiunile sunt promisiuni știți că de promisiuni ne este plin podul.

Să sperăm că se vor iniția măsurile pentru rectificarea bugetară și am expus și faptul că într-una din ședințele Guvernului din luna decembrie a existat o alocare de fonduri din bugetul din fondul de rezervă bugetară către refugiații ucraineni.

Am solicitat tratament egal și până se pune în practică rectificarea bugetară să beneficiem și noi de aceste indemnizații. Pe lângă asta am prezentat și un tabel din care reiese clar că indemnizațiile care se acordă urmașilor minoritarilor sunt net superioare celor ce se prevăd pentru români și mai ales că de trei ani de zile pentru români nu se primesc.

Vom fi aici de câte ori va fi nevoie, așteptăm o săptămână două, să vedem dacă reacționează cineva din guvern și dacă nu noi ne continuăm protestele pentru că nu e normal ca în țara noastră noi urmașii celor care au ținut aici acest colț de țară românească să fie discriminați.”, a spus Daniela Ciută, președintele Asociației Românilor expulzați în 1940, filiala Carei

„Doar cine luptă poate câștiga!

Urmare a demersurilor susținute ale Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940, a solicitărilor depuse pentru obținerea unei audiențe  la primul ministru Ciolacu, am primit confirmarea unei întrevederi pentru mâine, 27 ianuarie 2024, înainte de începerea lucrărilor adunării PSD de la Teatrul de Nord.

Mesajul a fost transmis de către Mircea Govor, președintele interimar al PSD Satu Mare. Dânsul a luat act de solicitarea scrisă și a reușit să obțină o întrevedere ce va avea ca subiect situația miilor de români urmași ai celor expulzați și persecutați etnic în 1940. Până la urmă e vorba despre repararea unei nedreptăți ce persistă de 3 ani de zile.

Rog respectuos pensionarele din grupul PSD să nu mai transmită mesaje false prin care  afirmă că nu am avea aviz favorabil pentru o adunare pașnică în municipiul Satu Mare și că vom primi amenzi. Prezența românilor pe domeniul public la sosirea unui premier nu este infracțiune în nicio țară din această lume.

Am pretenția că îmi iau toate măsurile legale atunci când organizez acțiuni pe domeniul public și protejez mereu persoanele cu care colaborez. Exemplu recent, protestul de la București din fața Guvernului unde pensionarii din mun.Satu Mare nu s-au înghesuit să vină deși vor beneficia cu toții de avantajele materiale atunci când se va aplica Legea 154/2021 și pentru români.

Dorim eliminarea DISCRIMINĂRII românilor față de minoritari, Legea 154/2021 făcându-și efectul doar pentru minoritari. Nu e normal ca legea să își producă efectul doar pentru minoritari nu și pentru români, pentru cei ale căror familii s-au sacrificat pentru păstrarea identității naționale.

Daniela Ciută,

un urmaș de român expulzat în 1940″

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info