9 Iunie, o nouă „Duminică a Orbului”?

Deși au trecut aproape trei decenii și jumătate de la lovitura de stat din decembrie 1989, românii încă n-au ajuns nici acum la o maturitate politică precum o manifestă alte națiuni cu niște democrații mai bine consolidate, măcar în aparență.

Românii au ajuns să-și acorde din nou girul în alb prin sute de mii de semnături pe listele de susținători pentru niște formațiuni politice care nu au avut nici măcar bunul simț să-i informeze pe alegători pentru cine se se strâng acele semnături, să le arate din timp cine sunt cei de pe listele de candidați.

Astfel, s-a ajuns practic la „semnături în alb” din partea susținătorilor pentru niște personaje jalnice sau chiar total insalubre care să fie trimise la europarlamentare sau la locale. Asta nu este altceva decât o nouă înșelătorie politică pusă la cale împotriva poporului român. Cum să le dai semnătura ta fără să știi pentru cine girezi candidatura?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Un alt aspect puțin luat în seamă de alegătorul român este lipsa unor programe politice sau programe de țară prezentate de oligarhia politică din România care aleargă neobosită după semnături pentru listele de susținători. Păi bine măi române, chiar nu te interesează deloc ce program politic au hienele astea care îți cer semnatura și votul?

Cum am spus, ioc maturitate politică la alegătorii români… Cu inteligența sa nativă, până și Moromete manifesta o gândire politică mai critică decât turmele care vor să dea acum năvale la urne cu ștampila în mană.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă va candida ca independent la EUROPARLAMENTARE!

joi apr. 11 , 2024
Scandalul soților Șoșoacă este departe de a se încheia și mai nou îmbracă o nouă formă, una politică! Vom putea asista la un nou scenariu Kramer contra Kramer, în forma Șoșoacă vs Șoșoacă. Dumitru-Silvestru Șoșoacă tocmai și-a depus la Biroul Electoral Central (BEC) o cerere de admitere a candidaturii independente […]
EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă va candida ca independent la EUROPARLAMENTARE!

Poate vă place și:

libris.ro