Candidatul UDMR la Primăria Carei nu recunoaște limba oficială a României

Candidatul UDMR Carei pentru funcția de primar sfidează comunitatea locală și nu recunoaște limba oficială a țării unde e consilier județean și vrea să fie demnitar român. Și-a maghiarizat până și prenumele.

Primarul evazionist Kovacs nu a putut refuza moștenitoarei sale dorința de a candida  pentru scaunul încălzit de el pe banii careienilor iar UDMR Carei nu a avut nimic împotrivă. Candidatul UDMR pentru primăria Carei este Giurgiu Monica Kovacs, actual consilier județean UDMR.

Afișele sale electorale dovedesc încă o dată disprețul pentru limba oficială a țării unde s-a născut și unde deține calitatea de consilier județean. Înscrisurile sunt în limba maghiară și sub ele apar și cele în limba română.

La fel ca și tatăl său evazionist, folosește scrierea în maghiară a numelui său și nu pe cel din actul de identitate așa cum apare și pe pagina Consiliului Județean.

Pe tot parcursul mandatului său de consilier a avut la poza de profil steagul Ungariei, imagine schimbată după anunțarea candidaturii.

A moștenit de la tatăl său primar evazionist și sfidarea la adresa comunității și a regulamentelor pentru cei aflați în funcții publice. Nu și-a făcut public CV-ul pe pagina Consiliului Județean și nici Raportul de activitate pentru niciunul din cei 4 ani de mandat.

Cum poți cere voturi dacă nu ai bunul simț să îți prezinți CV-ul, realizările pe plan profesional de până acum, activitatea din cei 4 ani în care ai fost consilier județean? Care sunt implicările și contribuția  pentru comunitatea careiană în cei 4 ani de mandat ca  și consilier județean?

Sărbătorile  și manifestările românești nu îi sunt pe plac și nu participă dar vrea să fie primar într-un oraș românesc. ONG-ul UDMR este abonat an de an la banul public, la bugetul de stat, dar nu respectă sărbătorile naționale din România. UDMR Carei nu a participat nici în acest an la Ziua Independenței.

Buletin de Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere

mar mai 14 , 2024
Marți, 14 mai 2024, la Satu Mare s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele inundațiilor din 1970 de la Satu Mare, eveniment tragic în care și-au pierdut viața 56 de sătmăreni. Primarul UDMR din Satu Mare, Kereskényi Gábor, a spus că „14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru […]
Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere, Foto: Facebook / Kereskényi Gábor

Poate vă place și:

libris.ro