Evenimente

Mircia Chelaru: 16 mai 1812, Ziua criminalei trădări de la București! La etajul doi, Hanul lui Manuc! Prin viclenie și prostie, fără știrea Înaltei Porți, Rușii fură Basarabia!

Primul rapt istoric al Basarabiei făcut de ruși a avut loc la 16 mai 1812, în urma tratatului de pace semnat pe 16 mai 1812, între Imperiul Rus și Imperiul Otoman, după încheierea războiului ruso-turc dintre 1806 și 1812. În urma acestui tratat, Principatul Moldovei era practic împărțit în doua folosind ca frontieră naturală râul Prut, o acțiune ce avea să deschidă calea Imperiului Rus spre protectoratul rusesc în Principatele Române.

Generalul Mircia Chelaru vorbește și el într-o postare pe contul său de socializare despre acest moment tragic din istoria poporului român, arâtând cum “prin viclenie și prostie, fără știrea Înaltei Porți, Rușii fură Basarabia”:

“Ziua criminalei trădări de la București. 16 mai 1812. La etajul doi, Hanul lui Manuc! Prin viclenie și prostie, fără știrea Înaltei Porți, Rușii fură Basarabia! Pământul de drept ereditar al Daciei cunoscut ca “Scitia Superior” intra în pântecele otrăvit al țarilor! Manuc avea să plătească cu viața. Cu viața au platit mai apoi milioane de rumani get-beget aflați sub knutul tiranilor! Pentru luptă și neuitare am hotărât generarea “ACȚIUNII 2012″, la 16 mai 2012, în chiar sala trădării, misiune preluată de doi tineri purtători de Steag, necunoscuți atunci: George și Marius. Binecuvântați de vulturii pleșuvi Victor Crăciun, Eugen Simion, Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Ion Ungureanu, Natalua Pavlicenco, și alți titani ai Neamului, alături de care le-am stat cu smerenie. Iar azi știe tot poporul cine sunt! Am lăsat mărturie placa Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni pe care am pus-o cu mâinile mele la intrarea principală a Hanului, pe peretele din stânga. Să o căutați cu privirea și să o citiți…Spre mereu aducere aminte! Trăiască Neamul Românilor și cei care azi luptă pentru Dânsul!”

Mircia Chelaru

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

4 ore ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

4 zile ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

5 zile ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

6 zile ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

7 zile ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

2 săptămâni ago