libris.ro

Cat de „nationala” mai este Banca Nationala a Romaniei?

Cat de „nationala” mai este Banca Nationala a Romaniei?

Cat de „nationala” mai este Banca Nationala a Romaniei?

Este o intrebare pertinenta, in contextul in care cei care au fost la carma Bancii Nationale a Romaniei au participat activ la „recomandarea” contractarii unui imprumut deosebit de pagubos pentru cetatenii romani si anume imprumutul celor 20 de miliarde de euro de la FMI.

Pentru ce au supradimenstionat atunci lobby-istii din domeniul bancar imprumutul luat de la FMI, stiind bine ca vor urma consecinte catastrofale pentru economia si cetatenii Romaniei? Incepand din anul 2009, de la initierea crizei economice si ajungandu-se apoi la implementarea asa ziselor masuri de austeritate, au fost falimentate peste 250.000 de firme mici si mijlocii care generau locuri de munca si care asigurau contributii la fondurile de pensii si la cele de asigurari sociale si de sanatate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cat de „nationala” mai este Banca Nationala a Romaniei?

Odata cu instalarea guvernului Ciolos, un guvern instalat in mod special fara a avea vreo urma de raspundere politica, se fac iarasi planuri pentru o criza economica artificial creata, pentru a se concepe din nou nejustificat „necesitatea” unui imprumut pagubos de la FMI.

Ni se vor repeta aceleasi gogorite din anii 2008-2009, faptul ca in Romania cresterea economica este alimentata de consum, de relaxarea fiscala si de pomenile electorale. De cand a intrat guvernarea tehnocrata, s-a inregistrat cea mai scazuta rata de absorbtie a fondurilor europene, aproape de zero, ceea ce a dus la adancirea deficitului de plati si la cresterea deficitului balantei comerciale.

Vom asista din nou la cardasia dintre  guvernantii „bruxellezi” si lobby-istii bancari care ne vor urla in timpane despre „necesitatea” unui nou imprumut de la FMI? Cat de „nationala” mai poate fi o institutie care face lobby pentru contractarea unui imprumut pagubos de la FMI?

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info