Pentru Credință și Neam au luptat veteranii de război. Cinste lor!

Pentru Credință și Neam au luptat veteranii de război. Cinste lor!

Împreună cu Nea Luca, veteranul de razboi din Dobârlău Vale (jud. Covasna) care a luptat pe frontul de Răsărit. Ne-a primit semet în 2015, dar si lui i-a tremurat lumina din ochi când i-am spus că venim din partea românilor de peste munți cu daruri și steaguri tricolore. Pentru ce ai luptat nea Luca?

“Pentru Credinta si Neam”, ne-a răspuns răspicat. A facut parte din Vânătorii de Munte, “Divizia de Cremene” a generalului Ion Dumitrache. Un om de o tarie rara era nea Luca. Mergea in fiecare duminică la biserică, stătea la toata slujba, si printre altele o data pe săptămână facea un drum de 40 kilometri dus-intors cu bicicleta până in comuna vecină. Avea atunci 96 de ani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Pentru Credință și Neam au luptat veteranii de război. Cinste lor!

Acum este alături de camarazii lui din cer, în oastea cea mare a Neamului Românesc. Dumnezeu să te odihnească Nea Luca, nu te vom uita niciodată!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Nota noastra: Incepand cu 29 aprilie 1902, Regele Carol I al Romaniei a instituit calitatea de «veteran de razboi», care avea in vedere atunci pe cei care luptasera in Razboiul de Independenta din 1877 – 1878. Calitatea de veteran de razboi s-a perpetuat, prin hotararea Guvernului Romaniei, care a declarat in anul 2008 ziua de 29 Aprilie «Zi nationala a Veteranilor de Razboi», prilej de omagiere a fostilor combatanti, supravietuitori ai celui de al Doilea Razboi Mondial, inca in viata, toti in varsta de peste 80 de ani, dar si a camarazilor trecuti, intre timp, in eternitate. 

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Producția de pomușoare ar putea stimula dezvoltarea rurală în Moldova

sâm apr. 29 , 2017
Producția de pomușoare ar putea stimula dezvoltarea rurală în Moldova. Conferința Națională “Pomușoarele Moldovei” s-a deschis la Chișinău, organizată cu suportul tehnic al FAO. 26 aprilie 2017, Chișinău, Moldova – Coacăze, zmeură, mure, căpșuni.  Atrăgător și delicios, acestea și alte pomușoare (fructe de pădure) ar putea fi cheia prosperității pentru zonele rurale din Moldova. […]
Producția de pomușoare ar putea stimula dezvoltarea rurală în Moldova

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News