libris.ro

Un membru al Uniunii Ucrainenilor din România acuza sovinismul UDMR: „… toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc!?”

Un membru al Uniunii Ucrainenilor din România acuza sovinismul UDMR: „… toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc!?”

Un membru al Uniunii Ucrainenilor din România acuza sovinismul UDMR: „… toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc!?”.

S-a ajuns in Romania ca pana si celelalte minoritati conlocuitoare cu romanii sa acuze sovinimsul si parsivenia de care dau dovada anumiti membri ai UDMR, care incita mereu la ura, la extremism, sovinism si care au mai mereu revendicari iredentiste, atitudini total inacceptabile in cadrul unui stat unitar national.

Suntem siderati atat de atitudinea tot mai nerusinata a unor membri ai UDMR, cat mai ales de atitudinea actualei guvernari din Romania, care nu ia masuri impotriva actelor de leznatiune tot mai numeroase si mai nerusinate care se intampla de o buna in vreme in tara noastra.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Un membru al Uniunii Ucrainenilor din România acuza sovinismul UDMR: „… toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc!?”

[info]Problema Secuiasca  [/info]

Mihai Traista, redactor Nas Holos la Uniunea Ucrainenilor din România, a dezvaluit prin intermediul unei postari facuta pe o retea de socializare discursul lui Richard Budai, presedintele UDMR Bucuresti si directorul Centrului Cultural „Petofi Șandor”, un discurs pe care il considera „instigator la ură, şovin şi extremist”:

„… toată România a fost alipită Ţinutului Secuiesc”

„Richard Budai, directorul Centrului Cultural „Petofi Șandor” a ţinut aseară un discurs instigator la ură, şovin şi extremist, în faţa reprezentanţilor minorităţilor naţionale din România şi a invitaţilor de naţionalitate română. Deşi tema evenimentului era cu totul alta: obiceiuri de primăvară la minorităţile naţionale, acest Richard inimă de forint, profitând de calitatea sa de gazdă a început să vorbească de „un trecut comun dar nu mereu plăcut, cu multe conflicte şi amintiri neplăcute care nu se pot uita”, despre populaţia majoritară care nu are o deschidere largă câtre minorităţile naţionale, doar face nişte jocuri de vitrină care nu ajută la nimic, de cele 16 şcoli şi cinci case de cultură confiscate ungurilor de câtre statul român despre o datorie de 3 miliarde de euro a statului român câtre minoritatea maghiară, şi chiar mai în glumă mai în serios a spus că toată România este alipită de Ţinutul Secuiesc. În calitate de reprezentant al minorităţii ucrainene, care a organizat şi a finanţat acest eveniment, am întrerupt discursul acestui instigator, aducându-i aminte că scopul întălnirii noastre e cu totul altul, iar „dânsimea” sa mi-a dat de înţeles că el e şeful acelui loc. Atunci în semn de protest am părăsit sala. Îmi cer scuze faţă de toţi invitaţii Uniunii Ucrainenilor din România şi vă asigur că ucrainenii din România nu împărtăşesc ideiile acestui ipochimen.”

[sg_popup id=”46″ event=”onload”][/sg_popup]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info