Un dar papal ajută familiile înfometate din Sudanul de Sud

Un dar papal ajută familiile înfometate din Sudanul de Sud

13 noiembrie 2017, Yei, Sudanul de Sud  Familiile ce suferă de foame din Sudanul de Sud vor putea să depășească situația mulțumită pachetelor de semințe de legume finanțate prin intermediul unei donații din partea Papei Francisc. Seturile au fost donate în contextul în care situația securității alimentare se preconizează să se înrăutățească în următoarele luni.

Aproximativ 5.000 de familii, sau mai mult de 30.000 de persoane, din Yei, Ecuatoria Centrală, au beneficiat de recenta contribuție de 25.000 de euro a Papei către FAO. Banii sunt utilizați pentru a furniza seturi și unelte agricole manuale într-o zonă în care mijloacele de subzistență, cum ar fi cele din agricultură, au suferit din cauza conflictelor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

“Înainte de război, viața era bună și hrana era suficientă, acum însă ne permitem doar puțin mic dejun și cină. Copilul meu continuă să plângă pentru că este înfometat”, a spus Suzan Night de 22 de ani, una din cei care au primit truse de ajutor din partea FAO în Yei. “Ceapa și roșiile pot fi vândute la piață, ceea ce mă va ajuta cu adevărat”, a mai spus ea.

Diferența dintre viață și moarte 

“Aceste seturi de legume pot face diferența dintre viață și moarte pentru mulți oameni”, a declarat Serge Tissot, Reprezentantul FAO în Sudanul de Sud. “Mulțumită contribuției Papei Francisc, mai mulți oameni din Yei vor putea reîncepe să-și mărească porțiile de hrană pentru a preveni cele mai grave ravagii ale foametei”, a spus el.

Seturile vor oferi șapte soiuri de legume cu creștere rapidă pentru a spori accesul familiilor la alimente nutritive și pentru a reduce decalajul alimentar dintre recoltele de cereale.

“Nu am bani să cumpăr mâncare de la piață, așa că am nevoie de asta”, a spus Candiru Lily de 30 de ani. “A trebuit să migrez din sat pentru supraviețuirea mea și acum sunt aici în Yei, dar nu am mult pământ. Semințele pe care le-am primit astăzi, le voi planta în jurul casei mele, ceea ce mă va ajuta foarte mult “.

Plângând pentru pace

În Ecuatoria Centrală, aproximativ 145.000 de persoane se confruntă cu situații de urgență în ceea ce privește insecuritatea alimentară, care este cu un nivel mai jos de foamete pe scara internațională de criză a foametei. Extinderea foametei se repetă de multe ori și în alte comunități din Sudanul de Sud, deoarece luptele au distrus mijloacele de trai și au limitat accesul organizațiilor de prim ajutor iar hiperinflația a dus la scăderea hranei pentru mulți.

 “Suntem atât de recunoscători”, a spus Ieremia Taban, pastor la Biserica Episcopală Yei. “Oamenii din Sudanul de Sud  într-adevăr suferă și plâng pentru pace. Dacă Papa Francisc ne-ar putea vedea acum, el ar simți compătimire, pentru că nici un om nu ar trebui să trăiască așa”.

Sezonul foametei preconizat să înceapă mai devreme

 În Sudanul de Sud, numărul persoanelor care se confruntă cu nesiguranța alimentară severă este estimat la 4,8 milioane. Situația privind securitatea alimentară se preconizează că se va deteriora la începutul anului 2018, iar “sezonul foametei” – atunci când gospodăriile consumă în mod obișnuit alimente înainte de următoarea recoltă – se preconizează că va începe cu trei luni mai devreme decât de obicei.

Echipa FAO din Sudanul de Sud se concentrează pe consolidarea securității alimentare prin îmbunătățirea mijloacelor de trai. FAO a furnizat seturi de pescuit, culturi și legume pentru mai mult de 4,2 milioane de persoane, multe din ele în zone dificil de ajuns sau afectate de conflicte, pentru a le sprijini să crească sau să dobândească alimentele de sine stătător. FAO a vaccinat și tratat mai mult de 4,8 milioane de animale, pentru a proteja aceste mijloace de subzistență pentru familiile vulnerabile.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Alexandru Petria: "Aurul Băncii Naționale a României este în pericol"

lun nov. 13 , 2017
Alexandru Petria: “Aurul Băncii Naționale a României este în pericol” Am luat o dată țeapă cu aurul României, care a fost dus la Moscova și nu ni s-a restituit, suntem pățiți, avem cotizații de perdanți, așa că nu strică să fim extrem de prevăzători. Mai bine să ne asigurăm din […]
Rusia isi schimba radical atitudinea fata de tezaurul romanesc

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News