Comemorare la Manastirea Plaviceni, discursul generalului Mircea Chelaru

La Manastirea Plaviceni din judetul Teleorman s-a impamantenit traditia ca in fiecare pe data de 9 august sa se comemoreze taierea capului lui Mihai Intregitorul (Mihai Viteazu). Daca pe 9 august 2013 a avut loc dezvelirea statuii lui Mihai Viteazu, urmata de slujba de pomenire oficiata de catre staretul manastirii, in acest an la comemorarea taierii capului lui Mihai Viteazu a participat si generalul Mircea Chelaru care a tinut un scurt discurs.

“Iata-ne aici adunati in cel de-al patrulea an de cand am reusit sa facem traditie. Unii au considerat-o o erezie, altii o intamplare. Iata ca adevarata credinta produce traditia, iar traditia este tocmai asa cum o spun de fiecare data, prin prezenta voastra, prin memoria voastra, pumnul sever in pieptul uitarii de sine, sau mai ales in nevrednicia celor care vor sa practicam uitarea de sine.

Am venit aici pentru a reaminti ca Mihai Voda Viteazu este Reintregitorul Daciei si asa cum avem mesajul Ligii Culturale Romane pentru puritatea romanilor de pretutindeni, am rugat pe parinte sa bage in altar cele trei steaguri care au trecut prin vremuri si au invins timpul.”, a declarat generalul Mircea Chelaru in timpul discursului tinut pe 9 august 2015 la Manastirea Plaviceni

 

Manastirea Plaviceni (Alunisul) din judetul Teleorman este situata in arealul comunei Plopii Slavitesti. Schitul a fost ctitorit la mijlocul secolului al XVII-lea de catre Dragomir de Plaviceni, mare vornic in timpul domniei lui Matei Basarab. Biserica manastirii dateaza de la sfarsitul secolului al XVI-lea, fiind ridicata de catre Doamna Stanca, sotia domnitorului Mihai Viteazu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

In anul 2010, un grup de muncitori a descoperit in curtea manastirii, in timpul unor sapaturi, ramasitele umane ale unui barbat, din care lipseau capul, clavicula si coastele. A aparut astfel ipoteza tulburatoare ca aceste oseminte ar fi putut apartine lui Mihai Viteazu, facandu-se legatura intre starea in care a fost gasit scheletul descoperit si imprejurarile in care a fost asasinat domnitorul roman.

Glasul.info

Note: manastireaplaviceni.ro; certitudinea.ro;  Foto/video: Iulian Catalin Chelaru

[tp_product id=”194123829″ feed=”396″]
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Mai avem sperante, n-a disparut inca de tot omenia din Romania

Dum aug. 16 , 2015
Mai avem sperante, n-a disparut inca de tot omenia din Romania. Doua evenimente recente ne fac sa credem ca omenia si bunul simt inca mai exista la unii dintre romani. Ieri, undeva intr-o statie de tramvai din Arad, doi tineri aveau grija de o batrana care cazuse si se lovise […]
Mai avem sperante, n-a disparut inca de tot omenia din Romania, foto: Ardelean Ioan Alexandru

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News