RSS

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

La 16 octombrie 1916 a sosit în …

Misiunea Militară Fr…

Avem cea mai coruptă "Justiție" …

Oare să aibă loc cea…

La 15 octombrie 1451 era asasina…

Pe locul unde astăzi…

Carei, ultima brazdă. Concurs na…

Cu ocazia Zilei de 2…

Pelerinaj sau stare de asediu? A…

Pelerinaj sau stare …

Tartorul cifrelor măsluite din G…

"După cazul Laurenți…

AUR este prima formațiune politi…

"AUR, listă 100% for…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Facebook anunță viață grea pentru publicațiile independente și pentru presa alternativă: le va clasifica după nivelul de „încredere”

Print Friendly, PDF & Email

Facebook anunță viață grea pentru publicațiile independente și pentru presa alternativă: le va clasifica după nivelul de „încredere”

Timpurile când buturuga mica din presă răsturna carul mare, sau când vreun David al presei răpunea câte un monstruos Goliat, par să se apropie de un tragic sfârșit potrivit celor de la Facebook, care au de gând să facă o clasificare a organizațiilor de presă pe baza gradului de „încredere”, sursele de știri cu un grad scăzut de încredere urmând a fi suprimate, relatează site-ul Breitbart.com.

„Am introdus [aceste date] în sistem, și acționează ca un catalizator sau ca o suprimare, și vom estima intensitatea lor odată cu timpul”, a declarat Zuckerberg în timpul unui discurs tinut la hotelul Rosewood Sand Hill.

Facebook anunță viață grea pentru publicațiile independente și pentru presa alternativă: le va clasifica după nivelul de „încredere”

Acum devine mult mai clar motivul pentru toată agitația lor frenetică din ultima vreme legată de așa zisul „fenomen fake news”: a fost pregătit pas cu pas acest moment, pentru a pune în cele din urmă lacăt pe gura presei independente și a celei alternative.

Păi hai să luăm următorul scenariu: o publicație mică sau nou înființată poate veni până și cu unele dintre cele zdrobitoare dovezi,  dar să nu fie băgată în seamă de nimeni din lipsa de “credibilitate”, mai ales dacă vine o publicație “serioasă” de pe piață cu o contramăsură care să infirme știrea primei publicații. Un halucinant Minister al Adevărului va hotârî în viitorul apropiat de unde putem să ne luăm informațiile / știrile, și de unde nu putem?

Trăim vremuri tulburi, mult mai tulburi decât ne-am fi putut aștepta vreodată…Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info