RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Scrisoare deschisa despre cazul deputatului fugar Marko Attila

Print Friendly, PDF & Email

Scrisoare deschisă despre cazul deputatului fugar Marko Attila

Către:
Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis

Domnule Președinte,

Ați câștigat alegerile prezidențiale din 16 noiembrie 2014 cu promisiunea că veți apăra statul de drept. La nici trei săptămâni după votul prin care ați fost investit cu cea mai mare funcție în statul român, Parlamentul își făcea datoria exemplar și încuviința arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, conform cererii DNA, răspunzând solicitării Dvs. ca Legislativul să nu mai protejeze oficialii acuzați de corupție.

Scrisoare deschisa despre cazul deputatului fugar Marko Attila

Așadar, Parlamentul s-a achitat de datoria sa, dar Marko Attila a dispărut în Ungaria încă dinainte de exercitarea votului, unde se bucură, conform declarațiilor avocatului său, de protecția personală a premierului maghiar Viktor Orban.

Ați reacționat dur de fiecare dată când votul din Parlament a blocat actul de justiție, dar nu ați reacționat în niciun fel până la această oră cu privire la fuga din România a deputatului Marko Attila. Dacă Parlamentul nu ar fi votat încuviințarea arestării parlamentarului UDMR, ați fi găsit timp și energie să criticați Legislativul. Dar faptul că Parlamentul a fost păcălit și pus să voteze zadarnic arestarea deputatului UDMR, căruia i s-a permis să fugă în Ungaria de unde nimeni nu încearcă să-l aducă înapoi, nu vă deranjează!
Statul român este disprețuit de partea ungară care îl protejează de justiție pe acest acuzat de corupție deja condamnat cu suspendare într-un alt caz de retrocedare ilegală. Unde este, în acest caz, statul de drept pe care spuneți că îl apărați? Unde este suveranitatea României al cărei garant sunteți?

Vă solicităm de aceea să vă îndepliniți rolul de președinte și să utilizați pârghiile pe care acest statut vi le pune la dispoziție pentru a asigura aducerea în țară a deputatului fugar care trebuie să răspundă în fața legii ca orice cetățean al acestei țări. În caz contrar, vă solicităm să renunțați la retorica statului de drept care s-a dovedit, în această situație, doar discurs public, nu și bază de acțiune, și să recunoașteți public că unii cetățeni ai acestei țări sunt mai egali decât alții doar pentru că sunt minoritari.

Deputat Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită

Deputat PRU Virgil Guran

Deputat PRU Paul Dumbrăvanu

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor

Sursa:

[1] ioncoja.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline