Scrisoare deschisa despre cazul deputatului fugar Marko Attila

Scrisoare deschisă despre cazul deputatului fugar Marko Attila

Către:
Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis

Domnule Președinte,

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Ați câștigat alegerile prezidențiale din 16 noiembrie 2014 cu promisiunea că veți apăra statul de drept. La nici trei săptămâni după votul prin care ați fost investit cu cea mai mare funcție în statul român, Parlamentul își făcea datoria exemplar și încuviința arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, conform cererii DNA, răspunzând solicitării Dvs. ca Legislativul să nu mai protejeze oficialii acuzați de corupție.

Scrisoare deschisa despre cazul deputatului fugar Marko Attila

Așadar, Parlamentul s-a achitat de datoria sa, dar Marko Attila a dispărut în Ungaria încă dinainte de exercitarea votului, unde se bucură, conform declarațiilor avocatului său, de protecția personală a premierului maghiar Viktor Orban.

Ați reacționat dur de fiecare dată când votul din Parlament a blocat actul de justiție, dar nu ați reacționat în niciun fel până la această oră cu privire la fuga din România a deputatului Marko Attila. Dacă Parlamentul nu ar fi votat încuviințarea arestării parlamentarului UDMR, ați fi găsit timp și energie să criticați Legislativul. Dar faptul că Parlamentul a fost păcălit și pus să voteze zadarnic arestarea deputatului UDMR, căruia i s-a permis să fugă în Ungaria de unde nimeni nu încearcă să-l aducă înapoi, nu vă deranjează!
Statul român este disprețuit de partea ungară care îl protejează de justiție pe acest acuzat de corupție deja condamnat cu suspendare într-un alt caz de retrocedare ilegală. Unde este, în acest caz, statul de drept pe care spuneți că îl apărați? Unde este suveranitatea României al cărei garant sunteți?

Vă solicităm de aceea să vă îndepliniți rolul de președinte și să utilizați pârghiile pe care acest statut vi le pune la dispoziție pentru a asigura aducerea în țară a deputatului fugar care trebuie să răspundă în fața legii ca orice cetățean al acestei țări. În caz contrar, vă solicităm să renunțați la retorica statului de drept care s-a dovedit, în această situație, doar discurs public, nu și bază de acțiune, și să recunoașteți public că unii cetățeni ai acestei țări sunt mai egali decât alții doar pentru că sunt minoritari.

Deputat Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită

Deputat PRU Virgil Guran

Deputat PRU Paul Dumbrăvanu

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor
Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor

Sursa:

[1] ioncoja.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Tineri români naționaliști își spun crezul

Dum feb. 22 , 2015
Etnocraţie şi antiliberalism de CRISTIAN  PANTELIMON În ultimele cinci decenii ale istoriei sale, România a căutat cu înfrigurare o formulă de viaţă colectivă care să-i asigure o existenţă paşnică, echilibrată. La 22 martie 1965, Nicolae Ceauşescu era ales secretar general al Partidului Comunist Român. Abonează-te și la canalul nostru de […]
Imagini inedite din Chișinău din anul 1925

Poate vă place și:

libris.ro