Austria prosperă de pe urma petrolului românesc în timp ce românii plătesc cel mai mare preț la benzină din Europa

Austria prospera de pe urma petrolului romanesc in timp ce romanii platesc cel mai mare pret la benzina din Europa

Austria prospera de pe urma petrolului romanesc in timp ce romanii platesc cel mai mare pret la benzina din Europa. Aceasta este trista realitate pe care trebuie s-o infrunte astazi romanii. Imbecilitatea si tradarile celor care „au condus” Romania in ultimile doua decenii si jumatate ne-au adus la acest paradox.

Cu toate ca Romania este prima tara din lume cu o productie de titei, prima tara din lume care a detinut o rafinarie, prima tara din lume care a exportat benzina la inceputul anilor 1900, etc, romanii au ajuns la trista si crunta performanta de a plati cea mai scumpa benzina din Europa, cu toate ca salariile romanilor sunt liliputane in comparatie cu cele ale altor europeni.

Astfel, austriecii prospera datorita petrolului romanesc, in timp ce romanii isi intorc buzunarele pe dos pentru a putea plati pentru propriul lor petrol. In tarile cu rezerve de petrol, acest combustibil este considerat de economisti a fi „motorul” economiei locale, el reprezentand unul dintre factorii foarte importanti care stau la baza schimburilor comerciale si introducerii rapide a produselor pe pietele de desfacere.

Exista o dependenta directa intre pretul petrolului si pretul produselor de pe piata, astfel incat daca pretul petrolului variaza, atunci vor varia proportional si pretul la anumite produse. Cu alte cuvinte, daca am avea in Romania un pret mai scazut al combustibilior petrolieri, atunci sigur am avea si alimente si alte produse care se vor ieftini.

Aceeasi situatie o regasim in Romania si in domeniul energetic. Oficial, Romania produce mult mai multa energie electrica decat ar avea nevoie, asta fiind o consecinta directa a disparitiei marilor consumatori industriali, cu predilectie a combinatelor siderurgice sau a altor colosi industriali de acest gen. In aceasta situatie ar fi normal ca energia electrica sa fie mai ieftina pentru consumatorii romani si pretul acesteia sa fie reglat de vesnica lege a economiei, de raportul intre cerere si oferta, insa se prefera exportul energiei foarte ieftine catre tari ca Ungaria, Serbia si Bulgaria, pentru ca apoi sa fie revanduta chiar Romaniei la preturi mult mai mari.

Un alt procedeu artificial si impus cu o graba total nefireasca in tara noastra cu scopul de scumpi foarte mult pretul la energia electrica, este introducerea asa numitelor certificate verzi, care la noi in Romania s-a facut pe baza unui calendar extrem de accelerat in comparatie cu alte tari care au preferat sa amane cat mai mult posibil introducerea acestor norme, pentru a nu reprezenta un soc pentru buzunarele consumatorilor casnici.

Asa se face acum ca romanii platesc un pret foarte mare si la energia electrica, in conditiile in care productia de energie electrica este oricum mult mai mare decat cerintele pietei. Momentul a fost speculat la maxim atat de „baietii destepti” din mafia politica romaneasca, dar si de anumiti intreprinzatori straini, care au gasit astfel o metoda de imbogatire rapida in Romania, livrand „energie verde” la preturi prohibitive pentru buzunarul consumatorului casnic roman.

Am ajuns practic sa subventionam din resursele noastre si sa oferim preturi foarte scazute la energie electrica pentru Ungaria, Serbia si Bulgaria, iar Austriei, o tara fara resurse petroliere, sa-i oferim o nesperata sursa de prosperitate prin cedarea resurselor de petrol romanesc.

Mai aveti cumva vreo indoiala ca acesti tradatori care au condus si conduc inca Romania dusmanesc de moarte poporul roman si fac in continuare tot ce le sta in putinta pentru a distruge din toate punctele de vedere aceasta tara? Mai aveti cumva vreo indoiala ca se duce o politica total criminala, indreptata impotriva poporului roman?

Autor: Fandel Mihai

copyright-articol

Fandel Mihai

Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la Glasul.info Director General la MAGAZIN CRITIC Președinte la Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România Consultant Media la Comunitatea Identitară Iași Contact: fandelmihai@glasul.info

Lasă un răspuns