RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Steagul secuiesc – simbolul sub care secuii ucideau unguri. Deci sunt 2 națiuni distincte

Pe data de 28 octombrie 1599 (18 octombrie pe stil vechi) în bătalia de la Şelimbăr secuii aliati cu Mihai Viteazul,aflați sub același steag secuiesc pe care îl agitau de curand extremiștii maghiari de la Targu Mureș, ucideau soldați maghiari.

apiland.ro

Vedeți cât de important este să-ți cunoști istoria cu adevărat? Cât de penibili sunt acești extremiști care agită simbolul sub care secuii ucideau unguri?

Steagul secuiesc – simbolul sub care secuii ucideau unguri

Acest steag nu face altceva decât să indice diferențele dintre unguri și secui, este steagul pe care Mihai Viteazul l-a făcut pentru contingentul de secui care a luptat de partea lui împotriva ungurilor în bătălia de la Șelimbar și care au contribuit la prima unire a Țărilor Române!

Steagul este un simbol care a fost folosit la prima unire a Țarilor Române în 1600!  Vă dați seama ce ironie, extremiști maghiarizați care agită un steag sub care au luptat secui care ucideau unguri! Unde mai pui că luptele medievale presupuneau să te afli fatță în față cu adversarul, să-ți înjunghii sau ciopârțești adversarul, să-l vezi plin de sânge și în agonie. Ce păcat pentru unguri că nu știau limba secuiască să le poată explica secuilor faptul că se poartă un război numai între “unguri”.

În 28 octombrie 2010, un grup de tineri români patrioți a adus un omagiu la troița înălțată în memoria românilor și secuilor căzuți împreună în lupta împotriva ungurilor în Bătălia de la Șelimbăr. Poate că ar fi fost frumos să fi organizat un asemenea eveniment împreună cu secuii și să fi fost prezente atât steagul românesc cât și cel secuiesc, atâta timp cât ambii reprezentanți si-au vărsat sângele pe acel pământ.

Am vazut de asemenea ca multi romani au ceva impotriva acestui steag. Steagul n-are nici o vina, el este un simbol ale secuilor care in primul rand nu sunt unguri, ba mai mult, de-a lungul timpului secuii au fost aliati de nadejde pentru romani in lupta cu ungurii.

Intrebarea este de ce nici un istoric n-a iesit in fata sa spuna cat de penibili sunt acesti extremisti cand principalul lor simbol este acela indreptat impotriva ungurilorContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]