Un sarb vorbind despre revendicarile ungurilor din Romania

Un sarb vorbind despre revendicarile ungurilor din Romania

Dincolo de realitatile istorice si sentimentele nationaliste inflamate de ambele parti de catre manifestarile comunitatii maghiare din Romania pentru observatorii externi din afara Romaniei aceste lucruri par inacceptabile pentru un stat de drept si le considera subminare pe fata a puterii de stat.

Miodrag Stanojevic, un profesor sarb de istorie din Vojvodina condamna revizionismul unguresc care are loc in Romania. Bun cunoscator al evenimentelor petrecute in Romania acesta ne propune un exercitiu de imaginatie referindu-se la ceea ce a facut Csibi Barna pe care il numeste “ un degenerat care isi permite sa dea foc in centrul Romaniei unei papusi reprezentand un erou al romanilor ( n.r. Avram Iancu) “:

“Va propun un exercitiu de imaginatie:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ce s-ar fi intamplat daca :
  • -un roman ar fi dat foc la Budapesta unei papusi reprezenatandu-l pe Kosuth Lajos
  • -un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o papusa reprezentandu-l pe David Ben Gurion sau pe Golda Meir
  • -un un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o papusa
    reprezentandu-l pe Milos Obilic

Un sarb vorbind despre revendicarile ungurilor din Romania

[one_half]
SONSDO 6635A Unisex Quartz Watch – $3.37
[/one_half]De ce îşi permit asta în România? De ce nu îşi permit acelaşi lucru în celelalte ţări unde au minorităţi maghiare şi revendicări revizioniste, adică Slovacia, Serbia, Ucraina? Simplu, pentru că ei ştiu (aşa cum au menţionat în “Traseul Legendelor Sătmărene)” că românii sunt “un popor paşnic, binevoitor şi primitiv” şi, completez eu, un popor “imbecil de tolerant”. Totodată ei ştiu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt aşa. Şi nu îşi permit.

Afirm cu tărie că nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un ţânţar în miezul nopţii) cu aceeaşi pretenţie imbecilă: autonomie. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când
maghiarii sunt alogeni asiatici în România.“

Cunoastem cu totii tragediile rezultate din conflictele inter-etnice din spatiul fostei Iugoslavii si nu ne dorim asa ceva in Transilvania. La ora actuala inca sunt mult mai multe exemplele de buna convietuire intre romani si maghiari , contra-exemple pentru manifestarile celei
facute de un lunatec ca Csibi Barna sau altii ca el.

Alta realitate a convietuirii timp de secole la rand a romanilor cu maghiarii in Transilvania pe care profesorul sârb nu o cunoaste este aceea ca in timp romanii au ajuns sa fie maghiarizati sau ungurii au ajuns sa fie asimilati ca romani.

Au existat momente in Transilvania cand prin catolicizare s-a ajuns si la maghiarizare atat pentru romani, secui, sasi si alte nationalitati care altfel nu ar fi putut ocupa functii in administratie. La fel de adevarat este ca in regimul comunist mai ales intre anii 1960-1970 a existat o politica de asimilare pe cat posibil a cetatenilor romani de etnie maghiara. Multi maghiari au fost “convertiti” in romani de catre conducerea comunista rusofila care isi dorea alogeni la varfurile conducerii politice in Romania.

Astfel undeva in subconstientul romanilor exista si “temerea” ca se va isca un conflict fraticid pentru ca a afirma acum ca exista o rasa pura a ungurilor sau o rasa pura a romanilor ar fi o teorie la fel de imbecila ca si teoria poporului pur arian sau a poporului pur semit.

Studiile genetice ne dovedesc ca ungurii de astazi din punct de vedere genetic nu mai pastreaza nici 10% din ADN-ul asa zisilor stramosi huni / maghiari . Pe romani si unguri ii despart limba, obiceiurile si cultura dar din punct de vedere genetic sunt cat se poate de apropiati purtand mai departe ambele popoare genele celei mai vechi populatii europene aflate in acest spatiu comun.

Romanii si maghiarii din Transilvania trebuie sa convietuiasca in continuare in liniste si pace, nu trebuie sa se lase manipulati de catre politicieni, nici de catre cei maghiari nici de catre romani, nici de catre politicienii maghiari din Romania nici catre cei unguri veniti din Ungaria.

Atat politicienii maghiari cat si cei romani seamana zazanie si zgandaresc sentimentele ambelor etnii cu scopul de a-si creste cota de popularitate si a castiga voturi, speculand sentimentele nationaliste.

Asa ca domnule Miodrag Stanojevic nu romanii cu maghiarii trebuie sa se afle in conflict ci cu oamenii politici care ii reprezinta si care ii manipuleaza. Trebuie formate echipe mixte de romani si de maghiari care sa-i cotonogeasca pe politicienii care ii viziteaza in timpul campaniilor electorale.

Stopeaza autonomia drujbele lui Verestoy Attila? Stopeaza autonomia saracia si lipsa locurilor de munca? Stopeaza autonomia furtul celor de la UDMR? Stopeaza  autonomia Tinutului Secuiesc cardasia dintre tradatorii de la Bucuresti si cei de la UDMR? Stopeaza autonomia incompetenta celor de la UDMR si faptul ca nu au facut nimic notabil pentru comunitatea locala?

Note:http://ceicunoi.wordpress.com/2014/02/04/originea-ungurilor-si-istoria-lor-in-transilvania-si-europa-pe-scurt-si-foarte-clar-de-la-un-profesor-de-istorie-sarb-edu/

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info