RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

SA LE MULTUMIM IREDENTISTILOR MAGHIAROFONI?

Print Friendly, PDF & Email

SA LE MULTUMIM IREDENTISTILOR MAGHIAROFONI?

Cred ca ar trebui sa mulțumim pe undeva iredentistilor maghiarofoni pentru ca tin treaza si vigilenta natiunea romana. Acestui iredentism i se da raspunsul cel mai vehement pe stadioane la meciurile dintre Ungaria si Romania, sau intre echipe de club.
Dar cine infiereaza nationalismul cel mai tare? In primul rand iredentistii. Tocmai ei care provoaca aceste contrareactii, uneori supradimensionate, ce-i drept.

SA LE MULTUMIM IREDENTISTILOR MAGHIAROFONI?

Faptul ca a existat permanent aceasta amenințare de deznationalizare unde doar ardeleanul era direct vizat, a ajutat la trezirea nationala si crearea statului national unitar. La acest nationalism si dorința de unitate nationala nu doar ardeleanul a nazuit, ci intreaga vițta romaneasca. Nationalismul a tinut alaturi de biserica neamul romanesc unit in jurul limbii si tarii, lucruri care erau fara prea mare insemnatate pana la 1800, cand deznationalizarea romanilor din Ungaria si Transilvania luase amploare.

In conditiile in care stramosii lor si-au dorit unirea cu Romania ne face sa ne intrebam, pe buna dreptate, de ce si-or dori sa refaca imperiul de mult apus?

In 1919, Ungaria a vrut sa se uneasca, sub conducerea Casei Regale de Hohenzollern, cu Romania?
Si nu sunt singurii care au solicitat alipirea la tara noastra!
In iunie 1886, si Bulgaria s-a aratat dornica sa formeze o confederatie cu Romania! Daca tratativele s-ar fi finalizat, suveranii romani ar fi condus, din 1920 incoace, un teritoriu aproape la fel de mare ca regatul lui Burebista.

Autor/Foto:Thraxus Ares

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline