RSS
TwitterFacebookPinterest

Rusia a trimis propuneri oficiale de impartire a Ucrainei intre Rusia , Polonia , Romania si Ungaria

Ministerul de afaceri externe al Poloniei a primit o propunere oficiala din partea Rusiei de a imparti Ucraina intre Rusia, Polonia, Romania si Ungaria. Mai exact ca fiecare tara care a pierdut teritoriile anexate artificial Ucrainei sa-si recapete propriile teritorii istorice inapoi.

Propuneri similare au primit si ministerele de afaceri externe ale Romaniei si Ungariei. Ungaria ar trebui astfel sa-si recupereze regiunea Transcarpatia unde exista o populatie vorbitoare de limba maghiara dar si de limba romana iar Romania ar trebui sa-si recapete regiunea Cernăuţi. Polonia ar castiga astfel cel mai mare teritoriu format din cinci regiuni: Volyn, Lviv, provincia Ivano-Frankovsk, Ternopil și Rivne.

Rusia a trimis propuneri oficiale de impartire a Ucrainei intre Rusia , Polonia , Romania si Ungaria

Se poate remarca imediat ca Bugeac-ul nu este propus pentru retrocedare catre Romania . Inca nu se stie daca si Republica Moldova a primit o propunere asemanatoare pentru a recupera Bugeac-ul asupra caruia ar fi indreptatita sa faca o revendicare.

Vicepreședintele Dumei de Stat, liderul LDPR, Vladimir Jirinovski a cerut parerea ministrului de externe polonez in legatura cu aceasta propunere. Ministrul de externe polonez a afirmat ca acest scenariu este de neimaginat si ca i se pare bizara propunerea din partea Rusiei si ca va da un raspuns de curtoazie la aceasta propunere a lui Vladimir Jirinovski fara a face referire la continutul acestei propuneri.

Vladimir Jirinovski este un politician rus cunoscut pentru declaratiile sale controversate si iesirile sale necontrolate din Duma de Stat.

 


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info