Urzeala steagurilor – proiect de lege care urmareste interzicearea steagurilor cu caracter etnic

Așa zisul steag secuiesc este un fals. A fost inventat în 2004, nu are nicio tradiție „istorică” la bază

Conceput in graba ca un simbol al contestarii autoritatii statului roman national, unitar si indivizibil acest steag secuiesc pare sa fie de fapt la origini o conceptie romaneasca. Uitati-va pe harta de mai sus ce steag este reprezentat grafic in dreptul Valahiei.

Steagul secuiesc este steagul folosit pentru prima data de un contingent de secui aflati in oastea lui Mihai Viteazul in lupta de la Selimbar din anul 1599.

Pe harta de mai sus steagul Valahiei este reprezentat cu aceleasi culori cu cele ale steagului secuiesc si chiar si simbolurile sunt mai degraba specifice romanilor decat maghiarilor, aceleasi simboluri regasindu-se si pe steagurile si insemnele Moldovei dar si pe cele ale Tarii Romanesti ( Valahia ).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Urzeala steagurilor – proiect de lege care urmareste interzicearea steagurilor cu caracter etnic

Chiar daca de curand vicepremierul Dragnea, necromancerul mortilor din Teleorman impreuna cu asasinul cultural al Romaniei, Kelemen Hunor s-au hotarat sa sustina adoptarea legii care va permite arborarea steagurilor judetene pe cladirile institutiilor publice deputatul Bogdan Diaconu le-a luat-o inainte iredentistilor de la UDMR si a depus la Parlamentul Romaniei un proiect de lege prin care se urmareste interzicerea steagurilor cu caracter etnic.

„Am depus la Parlament propunerea legislativă privind interzicerea steagurilor cu caracter etnic!”, a anuntat Bogdan Diaconu pe pagina sa de Facebook.
Iata textul legii:
Art.1 (1) Este interzisă afișarea publică a steagurilor cu caracter etnic, indiferent de natura lor, pe instituțiile publice ale României, pe unitățile administrativ-teritoriale de orice fel sau cu ocazia evenimentelor și manifestărilor oficiale ale statului român și ale instituțiilor acestuia, precum și pe actele oficiale, pe site-urile instituțiilor publice sau pe orice fel de reprezentare cu caracter oficial.
(2) Este interzisă afișarea și purtarea de către persoanele cu funcții publice de orice fel (aleși locali, funcționari publici, bugetari, parlamentari, europarlamentari, funcționari în aparatul administrativ local sau central) a steagurilor cu caracter etnic, indiferent de împrejurare și circumstanțe, în România sau în afara țării.
Art. 2. (1) Încălcarea art. 1 constituie infracțiune și se pedepsește cu amendă penală de 25.000 de lei.
(2) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către de către personalul special abilitat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma autosesizării sau la sesizarea oricărui cetățean român.
(3) Personalul special abilitat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este obligat să dea curs oricărei sesizări publice referitoare la încălcarea art. 1 și să dispună în termen de maxim 30 de zile pedeapsa prevăzută de art.2 (1).
Art. 3. (1) Steagurile cu caracter etnic nu sunt recunoscute ca steaguri ale unităţilor administrativ- teritoriale din România și nu pot fi folosite în nicio situație în această calitate.
(2) Orice steag, însemn sau reprezentare a unităților administrativ-teritoriale din România trebuie să conțină denumirea ”ROMÂNIA” scrisă cu majuscule de dimensiuni cel puțin egale cu denumirea unității administrativ-teritoriale respective.
Iniţiator:
Deputat PSD
Bogdan Diaconu
Apud Glasul-Moldovei.blogspot.com

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info