RSS

Dragi români, promovăm prostie s…

Tânărul autor ieșean…

AUR strânge relațiile cu conserv…

Copreședintele AUR G…

Comisia Europeană refuză toate p…

Comisia Europeană de…

Senatorul Claudiu Târziu reacțio…

„Am văzut cu neplăce…

La Biblioteca Sfântului Sinod va…

Expoziția de cărți, …

IICCMR: Alexandru Nicolschi, ile…

NICOLSCHI ALEXANDRU …

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Urzeala steagurilor – proiect de lege care urmareste interzicearea steagurilor cu caracter etnic

Print Friendly, PDF & Email

Conceput in graba ca un simbol al contestarii autoritatii statului roman national, unitar si indivizibil acest steag secuiesc pare sa fie de fapt la origini o conceptie romaneasca. Uitati-va pe harta de mai sus ce steag este reprezentat grafic in dreptul Valahiei.

Steagul secuiesc este steagul folosit pentru prima data de un contingent de secui aflati in oastea lui Mihai Viteazul in lupta de la Selimbar din anul 1599.

Pe harta de mai sus steagul Valahiei este reprezentat cu aceleasi culori cu cele ale steagului secuiesc si chiar si simbolurile sunt mai degraba specifice romanilor decat maghiarilor, aceleasi simboluri regasindu-se si pe steagurile si insemnele Moldovei dar si pe cele ale Tarii Romanesti ( Valahia ).

Urzeala steagurilor – proiect de lege care urmareste interzicearea steagurilor cu caracter etnic

Chiar daca de curand vicepremierul Dragnea, necromancerul mortilor din Teleorman impreuna cu asasinul cultural al Romaniei, Kelemen Hunor s-au hotarat sa sustina adoptarea legii care va permite arborarea steagurilor judetene pe cladirile institutiilor publice deputatul Bogdan Diaconu le-a luat-o inainte iredentistilor de la UDMR si a depus la Parlamentul Romaniei un proiect de lege prin care se urmareste interzicerea steagurilor cu caracter etnic.

„Am depus la Parlament propunerea legislativă privind interzicerea steagurilor cu caracter etnic!”, a anuntat Bogdan Diaconu pe pagina sa de Facebook.
Iata textul legii:
Art.1 (1) Este interzisă afișarea publică a steagurilor cu caracter etnic, indiferent de natura lor, pe instituțiile publice ale României, pe unitățile administrativ-teritoriale de orice fel sau cu ocazia evenimentelor și manifestărilor oficiale ale statului român și ale instituțiilor acestuia, precum și pe actele oficiale, pe site-urile instituțiilor publice sau pe orice fel de reprezentare cu caracter oficial.
(2) Este interzisă afișarea și purtarea de către persoanele cu funcții publice de orice fel (aleși locali, funcționari publici, bugetari, parlamentari, europarlamentari, funcționari în aparatul administrativ local sau central) a steagurilor cu caracter etnic, indiferent de împrejurare și circumstanțe, în România sau în afara țării.
Art. 2. (1) Încălcarea art. 1 constituie infracțiune și se pedepsește cu amendă penală de 25.000 de lei.
(2) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către de către personalul special abilitat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma autosesizării sau la sesizarea oricărui cetățean român.
(3) Personalul special abilitat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este obligat să dea curs oricărei sesizări publice referitoare la încălcarea art. 1 și să dispună în termen de maxim 30 de zile pedeapsa prevăzută de art.2 (1).
Art. 3. (1) Steagurile cu caracter etnic nu sunt recunoscute ca steaguri ale unităţilor administrativ- teritoriale din România și nu pot fi folosite în nicio situație în această calitate.
(2) Orice steag, însemn sau reprezentare a unităților administrativ-teritoriale din România trebuie să conțină denumirea ”ROMÂNIA” scrisă cu majuscule de dimensiuni cel puțin egale cu denumirea unității administrativ-teritoriale respective.
Iniţiator:
Deputat PSD
Bogdan Diaconu
Apud Glasul-Moldovei.blogspot.com

 

libris.ro
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info