libris.ro

Rezistenta lui Ceausescu

Rezistenta lui Ceausescu

Rezistenta lui Ceausescu

In decembrie 1989 s-au petrecut mai multe evenimente „ciudate”, poate la fel de ciudate precum cele care se intampla acum in Ucraina.

In afara „turistilor” veniti in Volgile negre si despre care stim cu siguranta ca au avut o anumita implicare in tragicele evenimente de la asa zisa revolutie au fost si alte factiuni care au activat mai mult sau mai putin la vedere.

Atat oameni imbracati in civil cat si soldati in uniforma dar fara petlite si epoleti la vedere au dus o lupta de rezistenta in decembrie 1989. Aici nu-i includem neaparat pe militarii ce faceau parte din trupele de securitate care si-au indepartat petlitele care apartineau armei respective, probabil pentru a indeparta pericolul de represalii din partea populatiei.

Rezistenta lui Ceausescu

Vorbim de oameni din toate paturile sociale, femei si barbati deopotriva, rezervisti in totalitate, care erau inscrisi ca membri in armata de rezistenta, o factiune secreta constituita pentru situatii exceptionale precum a fost si lovitura de stat din 1989. Fiecare intreprindere, fabrica sau institutie avea in organigrama sa pe langa securistii si informatorii aferenti si membrii ai acestei structuri paramilitare.

Membrii rezistentei raspundeau doar in fata lui Ceausescu, care era si Comandantul Suprem al Fortelor Armate Romane si se activau singuri imediat in cazul in care Romania era invadata de trupe straine sau se incerca vreo lovitura de stat pe plan intern.

In decembrie ’89 a fost vorba de ambele situatii: agenturile straine de care pomenea Ceasusescu chiar au existat , numai la Timisoara au activat aproximativ 800 de agenti de diferite nationalitati incepand cu cea iugoslava, ungara si terminand cu cea franceza si rusa.

De altfel in martie 1990 Dumitru Mazilu participa in Ungaria la comemorarea membrilor unei unitati speciale ungare morti la Timisoara in decembrie 1989. In Bucuresti agenti francezi s-au implicat activ atat in activitati de diversiune cat si in altele mai obscure intr-un fel de joc de-a soarcele si pisica cu serviciile de informatii romanesti.

Unii agenti francezi au fost de altfel si prinsi in Bucuresti dar au fluturat imediat pasapoarte diplomatice si avand statut diplomatic au beneficiat de imunitate.

In Timisoara si Sibiu unde s-au creat cateva grupuri organizate ale Rezistentei s-a incercat si construirea de cuiburi de mitraliere prin poduri sau alte puncte strategice si acolo s-au inregistrat cele mai mari bai de sange.

Esecul unei aparari eficiente a rezultat si din cauza confuziei create printre autoritatile vremii, unii membri ai Rezistentei fiind arestati de militari sau de militienii care nu aveau habar de ce se petrece.

Propaganda lui Ilici Iliescu de la Televiziunea Romana pe care tradatorii Romaniei pusesera mana, functiona de minune. Luptatorii din Rezistenta erau repede catalogati ca teroristi pe cand adevaratii teroristi isi faceau de cap prin marile orase din tara noastra.

Ca si in Ucraina, ziarele vremii din decembrie 1989 erau pline cu imagini ale unor cadavre arse la fata pentru a nu putea fi identificate, cu urme vizibile de tortura si rani provocate prin impuscare.

Cati patrioti adevarati au murit impuscati de catre tradatorii infiltrati de catre KGB si alte „agenturi straine” in Romania  nu poate spune nimeni, nici macar acum dupa 25 de ani. Cert este ca modul de operare, acela de arde intentionat fetele victimelor s-a repetat de curand la Odesa, in Ucraina.

Privind retroactiv la ce s-a intamplat in acesti 25 de ani in care tradatorii au distrus Romania asa cum nu au reusit s-o distruga nici rusii, nici turcii si nici alte neamuri invadatoare, nu putem decat sa ne gandim ca cei din Rezistenta au fost niste eroi anonimi, care au luptat cu adevarat pentru tara lor.

Adevaratii teroristi din ’89 sunt astazi la butoanele care conduc aceasta tara, tradatori parsivi de neam si de tara. Sunt cei care au deschis granitele pentru „turistii” altetici in Volgile negre veniti sa semene moarte si groaza in marile orase ale Romaniei.

Romania are nevoie de o noua Rezistenta pentru ca dusmanii sunt printre noi. Se hranesc la propriu cu munca noastra, cu viata noastra cu sperantele, cu visele si cu aspiratiile noastre.

Sursa: Glasul-Moldovei.blogspot.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info