The Physician (2013) Ucenicul lui Avicenna – Der Medicus

Ramas orfan de la o varsta frageda dupa ce mama ii moare de o boala necunoscuta, Robert Cole, un pusti de 11 ani din Anglia secolului XI devine ucenicul unui barbier nomad care calatorea prin toata tara pentru a scoate dinti sau a face amputatii. In scurt timp devine clar pentru pusti ca “maestrul” sau are cunostinte limitate si nu are leacuri pentru bolile grave.

Dupa prabusirea Imperiului Roman si a lumii greco-romane , in Europa medicina a suferit un important regres , multe din tainele medicinei cunoscute de antici fiind pierdute pe vecie si secolele la rand europenii se tratau dupa ureche sau se lasau pe mana unor vraci sau barbieri.De cele mai multe ori interventiile chirurgicale facute in Evul Mediu se terminau cu infectii si cu moartea pacientului.

The Physician (2013) Ucenicul lui Avicenna – Der Medicus


Vederea mentorului barbier al lui Rober Cole incepe sa sa dispara pana la momentul cand acesta nu-si mai poate castiga existenta asa ca se vad nevoiti sa apeleze la niste medici evrei despre care se spunea ca ar sti cum sa efectueze operatii pe ochi si sa redea astfel vederea.

Dupa succesul operatiei facute de evrei, Robert Cole afla de la acestia ca au invatat tainele meseriei de la un medic exceptional, cel mai vestit vindecator cunoscut in orient, un oarecare Ibn Sina (Avicenna) si astfel se naste nevoia ca el sa devina numaidecat discipolul acestui invatat.

Obsedat de boala care a provocat in copilarie moartea mamei sale , Robert Cole porneste intr-o aventura primejdioasa, confruntandu-se cu pericole si dificultati uriase pentru a deveni discipolul celui mai mare vindecator cunoscut in undeva departe spre est, in indepartata Persie.

Sursa:

http://catalogfilme.blogspot.ro/2014/06/the-physician-2013-ucenicul-lui.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ascensiunea partidelor extremiste si eurosceptice sustinuta si finantata de Rusia

Dum iun. 1 , 2014
Ascensiunea partidelor extremiste si eurosceptice nu ar fi trebuit sa surprinda pe nimeni.Ea ar fi trebuit prevazuta de mai mult timp.Partidele extremiste si eurosceptice din Europa au legaturi mai mult sau mai putin transparente cu Rusia. Criza economica si framantarile sociale din Europa au fost speculate la maxim de catre […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro