Lectie de patriotism. Cartea Mihai Viteazul se bucura de un real succes

Istoricul Marin A. Cristian a venit cu noi dezvaluiri despre viata lui Mihai Viteazul printre care si faptul ca domnitorul care a infaptuit pentru prima data unirea principatelor romane si devenit astfel restauratorul Daciei si al Bisericii Stramosesti nu a fost fiul domnitorului Patrascu cel Bun asa cum s-a stiut pana acum, ci este rodul dragostei dintre Iani Cantacuzino si Teodora, o negustoreasa din Targul de Floci, orasul de la varsarea Ialomitei in Dunare.


Orasul in care s-a nascut Mihai Viteazul se numea “de Floci”, dupa cum specifica istoricul, deoarece acolo a fost cel mai mare targ de lana nedaracita din Balcani.

Pe 31 mai istoricul si-a lansat in sediul Primariei Municipiului Husi, magnifica sa carte “Mihai Viteazul”, in urma unor cercetari istorice amanuntite si demonstrate prin documente, iar prin cele 500 de pagini ale cartii se reflecta istoria adevarata si faptele reale ale domnitorului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Lectie de patriotism. Cartea Mihai Viteazul se bucura de un real succes

Din cartea sa aflam amanunte inedite despre viata reala a lui Mihai Viteazul :

 Mihai Viteazul devine inca de tanar negustor de vite, cutreierand astfel satele Moldovei, de la Galati la Iasi, cumparand cirezi intregi de vite pe care le va vinde in Orient, ocazie ce-i va oferi prilejul de a cunoaste foarte bine situatia moldovenilor, obiceiurile, portul si traditia acestora, motiv pentru care in iunie 1600, fiind la Iasi, se va autointitula “Io Mihai Voievod, din mila lui Dumnezeu, Domn al Tarii Romanesti si al Ardealului si a toata Tara Moldovei”… Dezideratul unionist al domnitorului nu era o intamplare istorica, ci avea ancore adanci in substantialitatea si profunzimea neamului romanesc, pornite inca din tineretea domnitorului, ca o dorinta ce framanta pe toti romanii. 

Surse / Referinte / Note:

[1] www.bzv.ro

[2] www.timpul.md

[3] http://adevarul.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ministrul de externe rus va efectua o vizita in Republica Moldova

mar iun. 3 , 2014
Intr-o declaratie acordata celor de la Europa Libera de catre ministrul de externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a dezvaluit ca la inceputul acestei luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov impreuna cu adjunctul sau Grigori Karasin vor face o vizita in Moldova pentru a discuta problema Transnistriei. Potrivit Nataliei […]
Au innebunit rusii - CIA pregateste impreuna cu Romania un Euromaidan la Chisinau

Poate vă place și:

libris.ro