Politicienii romani nu stiu sa “joace” romaneste

Asa cum spuneam si anterior in articolul Intelegere intre Germania si Rusia privind Republica Moldova, politicienii romani fac jocurile puterilor straine si sunt doar niste pioni, niste marionete folosite din exterior impotriva intereselor romanesti.

Cu alte cuvinte dupa presedintele jucator avem parte si de alti politicieni care “joaca” dupa linii melodice complet straine de folclorul romanesc. Astfel atat Klaus Johannis cat si Victor Ponta resping ideea reunirii Basarabiei cu Romania si vor “mai multa” apropiere de Rusia.

La acest moment cei doi reprezinta pioni ai jocurilor de culise ruso-germane. A fost nevoie de anihilarea jucatorilor ce ar fi putut servi interesele romanesti si inlocuirea lor cu niste saltimbanci care sa execute cu usurinta directive anti-romanesti.

Politicienii romani nu stiu sa “joace” romaneste


Nu este de neglijat nici legea prin care se interzic miscarile nationaliste romanesti. De la inceput s-a dorit sa se puna pumnul in gura acestor miscari incepand chiar cu anii ’90.

Daca in Franta nationalismul este privit ca o forma de mandrie nationala si de devotament patriotic, in Romania acesta a fost discreditat si batjocorit la scena deschisa atat de politicieni cat si de anumite trusturi de presa.

Declaratiile celor doi, ale lui Victor Ponta si Klaus Johannis cu privire la reunirea celor doua state romanesti par a fi declaratiile facute de persoane din afara granitelor Romaniei.

Declaraţiile lui Victor Ponta citate de Mediafax: „În momentul în care au decis că vor să vină împreună cu noi spre Europa, cred că asta trebuie susţinut. Iar dacă la un moment dat, în timpul vieţii noastre, mai târziu, vor decide ambele popoare mai mult decât atât, nu pot decât să mă bucur. Dar, haideţi să ne uităm la ce se poate face rapid şi ceea ce se poate face în mod real, fără să punem în discuţie graniţe şi lucruri greu de acceptat pentru alte ţări din zonă”, a conchis Ponta.

El a spus că pe termen mediu şi lung este realizabilă aderarea la UE a Moldovei. „Pe termen scurt şi mediu este realizabil, posibil şi corect să sprijinim Moldova să se integreze în UE, să aibă un sistem de securitate care să fie garantat – ei au în Constituţie că nu pot fi membri NATO, ai unei alianţe militare. Un sistem care să garanteze faptul că nu stau tot timpul cu teama că sunt invadaţi de cineva. Şi să-i compatibilizăm cât mai mult cu ce înseamnă economia românească, educaţia românească. (…) Deci, o integrare, noi nu suntem Uniunea Sovietică, să luăm pe cineva cu forţa”, a afirmat Victor Ponta.

La ce te poti astepta de la cineva scolit in spiritul politicii sovietice propavaduite de nea Nelu? De la un tradator scolit de alt tradator de tara chiar nu te poti astepta la altceva.

Iată declaraţia făcută şi de Klaus Iohannis pe subiectul reunirii cu republica Moldova: „Nu cred că trebuie să fie obiectiv naţional, cum şi moldovenii ne-au spus-o clar că ei nu-şi doresc o unire cu România. Părerea mea este că trebuie să respectăm acest lucru. Nu putem să pornim de la abordarea că noi dacă suntem mai mici decât alţii să ne respecte, dar dacă sunt unii mai mici ca noi, să ne impunem punctul de vedere. Nu este fair. Istoriile României şi ale Moldovei au evoluat separat, diferit. Trebuie să fim conştienţi de asta, trebuie să fim conştienţi de faptul că mixtul etnic din Moldova nu mai e cel din anii patruzeci. Este altceva. Trebuie să-i vedem cum sunt ei azi, nu cum au fost acum 60 de ani sau acum 160 de ani. Aici, cred că cea mai rezonabilă abordare este să-i luăm ca atare, cum sunt ei, să vedem ce vor. Ce vrem noi? Noi evident ne dorim apropierea de România și cred că este un lucru foarte bun dacă s-ar produce apropierea Moldovei de UE, chiar o includere în UE, care ar împinge limita estică a Uniunii (…) Iar cu unirea, eu personal aş lăsa-o mai încet”.
Eu nu cred că România trebuie să aibă o politică de convingere a moldovenilor să se unească cu România. Eu cred că România trebuie să aibă o politică de parteneriat faţă de Moldova, parteneriat privilegiat, special, cum doriţi, dar între parteneri egali. Nu să ne impunem noi ce vrem noi de fapt şi să credem că după un timp vor crede şi ei acest lucru”. 
Nota noastra : Daca pe Ponta il intelegem, inima lui bolsevica bate pentru maica Rusia, pentru cominternismul promovat atat de tovarasii sai din politica cat si de bunicul sau NKVD-ist si tortionar de romani patrioti, pe Klaus Johannis nu prea putem sa-l intelegem.
Adica ce a fost bun pentru natiunea germana cand s-au unit cele doua state germane si au daramat zidul Berlinului nu e bun si pentru doua state romanesti? Este exact pozitia Angelei Merkel despre aceasta problema pe care Klaus Johannis ne-o repeta ca un papagal impaiat.
Tinand cont de cat depinde economia germana de resursele Rusiei, in special gazul dar nici alte materii prime nu sunt de neglijat si de faptul ca fostul cancelar german Gerhard Schroeder este acum numit intr-o functie inalta in compania ruseasa Gazprom dar si de faptul ca Angela Merkel s-a afisat adeseori intr-o relatie amicala cu Putin trebuie sa reflectam adanc asupra acestor aspecte.
Devine tot mai clar ca daca ne vom baza exlusiv pe politica reunirea celor doua state romanesti va fi tot mai greu de facut. Tradatori sunt in politica ambelor tari, fiind controlati de catre interese diametral opuse celor doua state romanesti si romanilor de pretutindeni.
Surse:
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Drujbele iubesc Iasul!

mie iun. 4 , 2014
Drujbele iubesc Iasul! Daca in secuime drujba lui dumnezeu, Attila Verestoy, pustieste codrii Romaniei, in Iasi edilul Gheorghe “Nichitoy” aplica tehnica copy paste a prim sinistrului Ponta si il copie la perfectie pe Verestoy. Iasul era recunoscut printre altele si ca orasul teilor, arbori atat de dragi pana si lui […]
Drujbele iubesc Iasul!

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro