Cine bate darabana conform careia activistii anti gaze de sist ar fi finantati de catre Rusia?

Cine bate darabana conform careia activistii anti gaze de sist ar fi finantati de catre Rusia?

Se numeste Mihai Daraban si este presedintele actual al Camerei de Comert a Romaniei. El este unul dintre principalii „raspandaci” ai teoriei conform careia activistii ecologisti anti gaze de sist ar fi platiti si cumparati de catre Moscova.

Fara sa bagam mana in foc ca nu ar fi asa, pentru ca mainile lungi ale Moscovei pot ajunge oriunde dupa cum s-a demonstrat de curand, pana la europarlamentari sau pana la inalti demnitari germani, nu putem insa sa nu ne punem cateva intrebari pertinente.

Cine bate darabana conform careia activistii anti gaze de sist ar fi finantati de catre Rusia?


De ce in Bulgaria, o tara cu origini slave si mult mai apropiata decat tara noastra de Rusia si de traditiile, obiceiurile si limba acesteia nu s-au facut aceste acuzatii impotriva ecologistilor anti gaze de sist? In Bulgaria numarul activistilor a fost cu mult mai mare decat in Romania, practic au inundat cu zecile de mii daca nu cumva dupa unele estimari au trecut de 100.000 de persoane care protestau in strada impotriva gazelor de sist.

De altfel Bulgaria se numara printre tarile care au interzis exploatarea gazelor de sist cu toata opozitia si presiunea pe care au facut-o americanii in aceasta tara. Ba chiar la un moment dat americanii au trimis-o pana si pe Hillary Clinton pentru a pune presiune si a face lobby pentru exploatarea gazelor de sist in Bulgaria.

Asadar, cum pot explica ei protestele din Bulgaria, Franta, Austria si alte tari care s-au opus gazelor de sist? Tot Rusia a fost implicata si acolo? Nu poate nega nimeni ca Rusia nu ar avea ceva de castigat daca aceste exploatari de gaze de sist nu ar avea loc in tara noastra, dar Romania pe termen lung va avea numai de pierdut.Impactul ecologic si poluant va fi atat de mare incat costurile pentru Romania vor fi mult mai mari decat beneficiile.
Iar pentru cei care bat darabana pentru beneficiile gazelor de sist ar trebui sa plateasca imediat ce apar primele incidente de poluare sau primele imbolnaviri ale populatiei. Fiindca exploatarea gazelor de sist presupune otravirea apei freatice asta inseamna un atentat la siguranta si securitatea publica, o adevarata tentativa de omor pentru care responsabilii vor trebui sa plateasca!

Oare nu a venit timpul ca incompetentii si mincinosii sa plateasca pentru greselile pe care le fac? Mihai Daraban este un sustinator neconditionat al exploatarii gazelor de sist in conditiile in care un reputat biolog american venit de curand in Romania a demonstrat ca tehnlogia fracturarii hidraulice este periculoasa si nociva. Practic acest Mihai Daraban incita la otravirea apei freatice a romanilor, o adevarata incitare la tentativa de omor si da vina pe rusi ca platesc activistii anti gaze de sist.

Oare nu putem la fel de usor sa-l acuzam ca este platit ( ceea ce este si destul de plauzibil de altfel) de Chevron pentru a face lobby in favoarea otravirii romanilor prin exploatarea gazelor de sist? Oare nu-l putem acuza de tentativa de omor in masa?

Surse:

1) http://gzt.ro/atacul-serviciilor-asupra-ecologistilor-anti-gaze-de-sist/
2) http://www.ziarultimpul.ro/articol/665/mihai-daraban-gazele-de-sist-vor-intra-in-cosul-de-formare-a-pretului-gazului-vezi-si-pozitia-oficiala-a-chevron-americanii-renunta-la-adamclisi.html
3) http://www.cugetliber.ro/stiri-economie-exploatarea-gazelor-de-sist-nu-e-un-pericol-pentru-turismul-de-pe-litoral-156484

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info