Nu ne intimidati si nici de pasaport pentru Transilvania nu avem nevoie in tara noastra!

Nu ne intimidati si nici de pasaport pentru Transilvania nu avem nevoie in tara noastra!

De ceva vreme primim tot felul de mesaje insultatoare dar si de amenintare din partea unora care ne vad ca un pericol in calea miscarilor de asa zisa autonomie din Transilvania, finantate de George Soros. Romania a ajuns sa fie considerata vulnerabila daca niste tipi isi permit sa ameninte pe cineva, fie si pe Facebook.

De ce este posbil acest lucru la noi in Romania si acelasi lucru nu ar fi posibil niciodata in Ungaria? Pentru ca politicienii nostri sustin si incurajeaza un asemenea comportament. Nu este un fenomen generalizat dar sunt asemenea indivizi care sunt de o agresivitate, cel putin verbala, care isi permit sa ameninte sau sa insulte romanii in mediul virtual.

Motivul principal pentru care suntem insultati si amenintati este petitia pe care noi am initiat-o si prin care cerem desfiintarea UDMR-ului, o grupare etnica care este adusa ilegal la guvernare nefiind un partid infiintat legal si incalcand astfel cu buna stiinta legea. O grupare etnica nu este acceptata nicaieri ca partid politic, ba chiar este si strict interzisa in unele tari. Ungurii pot activa in oricare alt partid ca orice cetatean roman indiferent de etnia sa, dar ei nu o fac tocmai din cauza ca nu vor sa se supuna regulilor si legilor iar inregistrarea lor ca partid si actiunile subversive pe care ei le fac acum in calitate de grupare etnica nu ar mai fi posibile.

Cu ceva timp in urma, pana la momentul descoperirii europarlamentarului maghiar care spiona pentru Rusia, exista o armata de postaci si de bloggeri filo-maghiari care faceau o propaganda sustinuta pentru autonomia tinutului secuiesc, autonomia financiara si/sau teritoriala a Transilvaniei.

Imediat dupa momentul prinderii spionului maghiar din parlamentul UE acesti postaci si bloggeri filo-maghiari au disparut subit ca magarul in ceata. Multi dintre acestia aveau un comportament la fel de agresiv si recurgeau inclusiv la amenintari sau la insulte atunci cand gaseau romani pe retelele de socializare.

Mai nou am vazut ca cei de la partidul extremist Jobbik din Ungaria au tiparit harti rutiere ale Ungariei care contin inclusiv harta rutiera a Transilvaniei. Astfel ei vor insinueze ca Transilvania va apartine in scurt timp Ungariei. Este o actiune subversiva, menita sa loveasca in mandria si in orgoliul romanilor, aceasta harta fiind prezentata ostentativ prin miloace publicitare in mediul virtual, inclusiv spam-ul. Este clar ca s-a investit in aceasta propaganda subversiva dar ceea ce nu intelegem noi este de ce statul roman nu cheama pe canalele diplomatice partea ungara sa dea explicatii pentru acest lucru asa cum au facut de pilda ucrainenii atunci cand Viktor Orban a cerut autonomie pentu maghiarii din regiunea Transcarpatia.

Voi ce ziceti, ne lasam intimidati si asteptam ziua cand o sa avem nevoie de pasaport mongol pentru Transilvania?

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns