libris.ro

Cum au cucerit Britania dacii din Danemarca

Cum au cucerit Britania dacii din Danemarca

Trebuie sa mentionam de la bun inceput ca teoria nu ne apartine noua, ci lui Michael Harris si am gasit-o expusa pe site-ul sau adaptfast.com. In acest moment site-ul nu mai este activ dar se poate inca accesa arhiva acestuia: http://web.archive.org/web/20110202151835/http://adaptfast.com/

Dupa cum am aratat in articolul precedent Danezii, descendentii geto-dacilor”, a existat o migratie a geto-dacilor din zona Marii Negre care a ajuns pana in Scandinavia. Michael Harris, a analizat aceasta migratie din punct de vedere genetic si a ajuns la o concluzie surprinzatoare. Tribul Anglilor, de pe actualul teritoriu al Danemarcei sta la baza intemeierii a mai multor regate europene in Anglia, Franta sau Ucraina.

Migratia populatiei cu haplogrup I1a


In timp ce pentru tribul Anglilor (Anglii) sunt valabile si alte tipuri de haplogrupuri, stramosii daci ai danezilor descind din oameni care apartin celor cu haplogrupul I1, specific zonei Estului Mijlociu. Hartile de mai sus ilustreaza migratiile populatiilor cu haplogrupurile I1 si Ia1 conform Proiectului National Genografic.

Analizele genetice facute conform Proiectului National Genografic au dezvaluit ca a avut loc o migratie a unei populatii cu haplogrupul I1 dinspre Estul Mijlociu, trecand prin provincia antica a Daciei si de acolo pana pe teritoriul Frantei. In zona centrala a Frantei se constata o mutatie Ia1 si o migratie ulterioara catre insulele Britanice si catre Scandinavia.

Michael Harris afirma ca danezii sunt descendentii unei migratii masive catre Scandinavia care au avut loc în timpul secolelor timpurii din regiunile de vest ale Mării Negre.Unii cercetători cred că această migrare a fost declanșată de opresiunea Imperiului Roman din această regiune, inclusiv serviciul militar forțat. Michael Harris remarca de asemenea ca tot din aceasta zona, regiunea Dunarii, au plecat si gotii pe care ii considera o natiune legata de daci si face referire la „Getica” lui Jordanes (Originea si faptele gotilor/getilor).

Cronica Regilor de Alba (Alba este denumirea in limba scotiana „gaelic” (limba celtica) pentru Scotia) este un manuscript realizat in jurul anului 1000 si ofera detalii interesante despre daci.Textul original a fost scris în Scoția, probabil în secolul al XI-lea, la scurt timp după domnia lui Kenneth al II-lea. Autorul indică faptul că dacii au fost progeniturile goților care s-au gândit să fie numiti după Magog, fiul lui Iafet.

„Ei au fost o rasa curajoasa si foarte puternica, cu corpuri masive si raspandind teroare cu felul lor de armura.”De asemenea, interesant este ca același manuscris oferă detalii cu privire la primii conducători din Scoția descendenti din tribul Anglilor. Kenneth Mac Alpin este privit ca primul rege de Alba, care a cucerit aproape toata Pictavia in jurul anului 843. 

„Cu toate acestea Pictavia a fost numita după picți pe care, așa cum am spus, Kenneth a distrus-o. Pentru Dumnezeu, să-i pedepsească pentru vina si răutatea lor … „

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.
Sa revenim insa la migratia dacilor in regiunea care este astazi Danemarca. Conform cercetatorilor, diferite triburi geto-dacice si traci din actualele regiuni dunarene ale Romaniei si Bulgariei, dacii de la nord de Dunare si  tracii de la sud de Dunare au migrat catre Scandinavia. 

Dacii s-au asezat in regiunea care astazi reprezinta Danemarca moderna si in nord-vestul Germaniei. Dacii si-au numit noua patrie Dacia, in onoarea regiunii din Estul Europei care le-a fost pana atunci casa.

Tribul tracilor Svear ( Latina:Suiones) s-au asezat in regiunea care astazi este Suedia moderna. Suedia si-a luat pana si numele de la acest trib trac ( Sverige sau Svea Rike, in suedeza insemnand regatul lui Svea).

Insa migratia geto-dacilor si a tracilor in nordul Europei a inlaturat populatia nativa din acele zone. In Suedia, exista dovezi care sugereaza ca tribul tracilor a indepartat populatia nativa din teritoriul in care s-au asezat.

Dacii se pare ca au facut si ei acelasi lucru pentru a putea elibera si coloniza teritoriile dorite dar exista dovezi care sugereaza ca dacii au incercat sa coexiste sau sa se integreze in interiorul populatiilor native. Dr. David Faux oferă un argument convingător că în timp ce dacii au indepartat în mod clar Celtii Cimbri, cu tribul Anglilor(Anglii) au acceptat partial sa coexiste si sa-i asimileze.


Iutii, impreuna cu Anglii si Saxonii, navigand pe Marea Nordului au invadat Marea Britanie in secolul IV, absorbind sau distrugand popoarele celtice de acolo si punand bazele civilizatiei anglo-saxone. Conform cercetarilor dr. David Faux anglii si iutii constituiau descendentii geto-dacilor. Si iata cum arata intr-adevar invadatorii geto-daci din Danemarca, cei care au debarcat primii si au atacat coastele insulelor britanice sunt reprezentati asa:


Uitati-va atent in zonele incercuite cu rosu si o sa spuneti ca parca vedeti dacii de pe columna lui Traian ce au coborat si ataca plaja Britaniei. Reprezentarile grafice sunt intr-adevar uimitoare si misterul asupra dacilor nu face in acest fel decat sa sporeasca si mai mult.


La prima vedere parca nici nu-ti vine sa crezi ca aceasta imagine este din insulele britanice ci de undeva din Dacia noastra.


Alta data am fi ignorat aceasta imagine dar vazand-o ne revin in minte cuvintele despre daci din Cronica Regilor de Alba :  

„Ei au fost o rasa curajoasa si foarte puternica, cu corpuri masive si raspandind teroare cu felul lor de armura.”Asta o fi oare armura care raspandeste teroare printre dusmani? ( Armura cu solzi sau cu zale(?) a razboinicului din imagine ranit de o sageata in abdomen.)


Acestia sunt soldati Foederati din tribul Anglilor si primii dintre ei au ajuns in secolul IV in estul Britaniei. Insasi numele Angliei este derivat de la tribul Angliglor care s-au stabilit si au intemeiat „East Anglia”. Ca Foederati, Anglii erau considerati supusi sau vasali ai Imperiului Roman si faceau parte uneori din trupele auxiliare ale armatei Imperiului Roman.

 

Priviti la svastica din imagine. Este un stravechi simbol religios intalnit in zonele locuite de daci, deci cunoscut si folosit de catre geto-daci. Acest simbol a fost gasit in Romania si in Ucraina pe vase de ceramica sau pe alte obiecte descoperite de catre arheologi.

 

 


Sursa:

1) http://web.archive.org/web/20110202151835/http://adaptfast.com/

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info