Cozile suferintei din diaspora l-au invins pe Mickey Mouse

In colajul de fotografii de mai sus prima dintre imagini este de la primul vot democratic de dupa caderea apertheid-ului din Africa de Sud, alegeri desfasurate pe 27 aprilie 1994. Orice asemanari cu imaginile de la alegerile prezidentiale din Romania desfasurate in diaspora sunt pur si simplu intamplatoare dar aceste cozi ale suferintei au fost decisive pentru infrangerea lui Mickey Mouse.

La aceste alegeri prezidentiale din Romania se inregistreaza totusi doua paradoxuri extraordinare:
1) Cum este posibil sa-ti bati joc de doua ori de organizarea votului din diaspora
2) Cum este posibil ca romanii din diaspora fugariti din tara de Basescu sa voteze cu Klaus Johannis?

Cozile suferintei din diaspora l-au invins pe Mickey Mouse

Se pare totusi ca romanii au un mare defect: o memorie de scurta durata pe care cu greu o mai gasesti la orice alta natie de pe glob. Ura fata de arogantele lui Ponta din diferite cazuri ( gazele de sist, pactul de coabitare, acciza pe carburanti, neindepartarea jigodiei de Traian Basescu,etc) a fost mai mare decat micile pomeni electorale sau faptul ca in fiecare poza de „familie” Johannis este inconjurat de catre toate jigodiile care i-au purtat trena lui Basescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Indiferent de optiunile politice ale fiecaruia este de neinchipuit in anul 2014 sa „oferi” asemenea conditii pentru vot in diaspora pentru romanii care uneori au facut efortul sa vina chiar si de la sute de kilometri departare pentru a vota, conditii care pot fi asemanate doar cu cele pe care le poate oferi doar o tara de mana a treia!

 Cozile suferintei din diaspora l-au invins pe Mickey Mouse. Nu putem decat sa speram ca romanii vor putea scapa la fel de usor si de Popeye The Sailor Man!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Basistii confirma statutul de marioneta a lui Johannis

lun nov. 17 , 2014
Presedintele PMP Elena Udrea a fost alaturi de romanii din diaspora mobilizand alegatorii sa voteze cu Klaus Johannis dar dupa cum marturiseste chiar ea intr-o postare recenta pe contul de Facebook, votul romanilor pentru Johannis reprezinta de fapt pentru ea un vot acordat lui Traian Basescu. Iata ce a scris […]
Elena UDREA își răscumpără păcatele! Ne dezvăluie adevărul despre proiectul lui Johannis de a obține prin șantaj controlul total asupra clasei politice!

Poate vă place și:

libris.ro