libris.ro

Marea Unire, atacata la TVR. Bogdan Diaconu: TVR Mures, o portavoce a Ungariei VIDEO

Marea Unire, atacata la TVR. Bogdan Diaconu: TVR Mures, o portavoce a Ungariei VIDEO

Intr-o scrisoare deschisa adresata astazi conducerii Parlamentului și CNA, deputatul Bogdan Diaconu, liderul PRU, cere ”demiterea directorului TVR ca urmare a transformarii TVR Mureș intr-o portavoce a Ungariei”, potrivit stiripesurse.ro.

Deputatul acuza faptul ca pe data de 1 Decembrie 2014, de Ziua Naționala a Romaniei, postul TVR Targu Mureș a difuzat de la ora 16.00 un dialog de 10 minute, intitulat ”No comment”, in limba maghiara, ”menit sa discrediteze Marea Unire și sa arate rolul protector al Ungariei asupra Transilvaniei, precum și felul in care romanii ar fi manipulat si falsificat datele istorice și realitațile din Transilvania si ar fi fortat situația pentru a obtine Unirea pe calea armelor”.

„Caz unic in lume: televiziunea naționala a unei țari (din pacate, e vorba de Romania) a devenit agentul dezbinarii acesteia pe banii cetațenilor, facandu-le pe plac inamicilor acelui stat. Probabil ca, in caz de razboi, TVR va ține cu invadatorii. Cum ar trebui pedepsita o asemenea infamie?”, a scris deputatul Bogdan Diaconu pe contul sau de Facebook.

Marea Unire, atacata la TVR. Bogdan Diaconu: TVR Mures, o portavoce a Ungariei VIDEO

Diaconu arata ca postul public a devenit ”canal de emitere al pretențiilor iredentiste maghiare prin falsificarea evenimentelor legate de Marea Unire chiar de Ziua Naționala a Romaniei”.
Scrisoarea deschisa prezinta emisiunea in detaliu, aratand ca pe parcursul ei se spune ca ”Unirea a fost infaptuita pe calea armelor”, ca rezultat al dorinței politicienilor romani de a-și ”imbunatați statutul economic și politic in orice imprejurare”. Mai grav, se afirma ca din totalul de 6.841.000 de locuitori ai Transilvaniei, numai 2.939.000 ar fi fost romani, așadar romanii ar fi fost in minoritate, arata liderul Partidului Romania Unita.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


De asemenea, în scrisoare se arată cum:

”emisiunea propaga ideea celor care se opuneau Unirii in 1918 propunand federalizarea Ungariei prin includerea teritoriilor altor națiuni, inclusiv a Transilvaniei, și transformarea acestor teritorii in entitați autonome in cadrul Ungariei, pentru a opri astfel reunificarea poporului roman. Cei care s-au opus acestor ”soluții”, se afirma in emisiune, sunt burghezii romani care ”nu au acceptat soluții de compromis” pentru ca nu voiau sa ”imparta bunurile”. Pe toata durata emisiunii, partea romana este acuzata de rapacitate și intenții maligne, in timp ce Ungaria are rolul pozitiv al dorinței de a soluționa problema minoritaților, romanii fiind tratați ca o minoritate!”

Potrivit lui Diaconu,

”difuzarea istoriei falsificate a Marii Uniri chiar de Ziua Naționala a Romaniei pe postul public de televiziune reprezinta nu doar o jignire și un afront la adresa poporului roman, ci și o dovada a slabiciunii autoritaților romane sub ochii carora se pot emite pretenții absurde și anti-romanești chiar de pe canalele oficiale ale statului roman”.

TVR Mures, o portavoce a Ungariei
TVR Mures, o portavoce a Ungariei

Sursa:

[1] http://activenews.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info